Πόλεμος και… ερείπια

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ευρεία νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ έγινε αφορμή να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Και όχι μόνο σε ό,τι αφορά την αγωνιστική πλευρά της ηττημένης. Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά το παιχνίδι και εν συνεχεία οι ανακοινώσεις από τις δύο πλευρές κήρυξαν τον πόλεμο που διαφαινόταν, από τη στιγμή που ο Δημήτρης Μελισσανίδης ανέλαβε πάλι να ηγηθεί του ιστορικού συλλόγου.

Είναι λυπηρό και δείχνει το πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Οπως έχω επισημάνει, εδώ και πολλά χρόνια, αντί οι οικονομικά ισχυροί που ηγούνται των μεγάλων ομάδων, αφήνοντας πίσω όσα τους χωρίζουν, να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να βγει από τον βάλτο και την απαξίωση, αυτοί το ωθούν ακόμη πιο βαθιά. Η κατάντια της εθνικής μας ομάδας, η απομάκρυνση των φιλάθλων από τις κερκίδες και η κατρακύλα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν τους συμμορφώνουν.

Αποδεικνύεται πως βάζουν τα προσωπικά τους, οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα, πάνω από αυτό του αθλήματος. Δεν μπορούν να κατανοήσουν πως το μόνο θύμα αυτού του πολέμου είναι το ποδόσφαιρο και τα ερείπια που θα αφήσει, σε βάθος χρόνου, είναι οι ομάδες τους. Η όλη συμπεριφορά τους θυμίζει τους πολιτικούς, που εδώ και δεκαετίες έβαζαν τα μικροπολιτικά τους «θέλω» πάνω από την πατρίδα. Και η κατάντια της χώρας μας είναι η απόδειξη…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT