Χαμηλοί τόνοι στον Ολυμπιακό

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη σε δύο συνεχόμενους εκτός έδρας αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το «διπλό» στο Ζάγκρεμπ ήταν το έβδομο στη συνολική παρουσία των «ερυθρόλευκων» στη διοργάνωση. Είχαν προηγηθεί οι νίκες επί της Βέρντερ στη Βρέμη, της Λάτσιο στη Ρώμη, της Μαρσέιγ και της Μονπελιέ στη Γαλλία, της Αντερλεχτ στις Βρυξέλλες και η φετινή επί της Αρσεναλ στο Λονδίνο.

Ωστόσο, η ήττα της Μπάγερν στο «Εμιρεϊτς» από τους «κανονιέρηδες» περιπλέκει την κατάσταση στον όμιλο. Και δεν αποκλείεται η πρόκριση στη νοκ άουτ φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης να κριθεί στην τελευταία αγωνιστική, όπου ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Αρσεναλ στο Καραϊσκάκη. Εως τότε υπάρχει μακρύς δρόμος και για τους «Πειραιώτες» προέχει η «ρεβάνς» με την Ντιναμό που θα διεξαχθεί στο Φάληρο την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου. Εν συνεχεία, στις 24 Νοεμβρίου θα παίξουν με την Μπάγερν στο Μόναχο, ίσως στη δυσκολότερη αναμέτρηση του ομίλου.

Δικαιολογημένα ο Μάρκο Σίλβα θεωρεί πως τίποτα ακόμη δεν έχει κριθεί: «Γνωρίζουμε πως εμείς έχουμε κερδίσει την Αρσεναλ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Αρσεναλ δεν ξέρει να κερδίζει ή ότι είναι μικρή ομάδα. Ξέραμε από την αρχή ότι η Μπάγερν και η Αρσεναλ είναι δύο τεράστιες ομάδες και τα φαβορί για να περάσουν στην επόμενη φάση από αυτό τον όμιλο. Εμείς κερδίσαμε την Αρσεναλ, να όμως που κατάφερε να νικήσει την Μπάγερν και τα πράγματα είναι δύσκολα. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι να τελειώσουν οι δυνάμεις μας, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα παιχνίδια, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να το προσπαθούμε αυτό. Από εκεί και πέρα όσο λιγότερους βαθμούς πάρουν οι αντίπαλοί μας, τόσο καλύτερα για μας».

Να σημειωθεί πως σημειώθηκε ένταση στη μεικτή ζώνη του «Μάξιμιρ», όταν ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς έκανε δηλώσεις φορώντας το καπέλο της πρώην του ομάδας, του Ερυθρού Αστέρα. Κάτι που δεν άρεσε στον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που εξέφρασε με έντονο τρόπο τις αντιρρήσεις του. Αμέσως, ο Κασάμι υπερασπίστηκε τον συμπαίκτη του, με τον Κριστιάν Καρεμπέ να φροντίζει για την απομάκρυνσή του από τον χώρο. Χθες, η υπεύθυνη επικοινωνίας της Ντιναμό, Σάντρα Σπίτσιτς γνωστοποίησε πως ανέφερε το περιστατικό στον εκπρόσωπο της UEFA: «Θεωρήσαμε πως ο ποδοσφαιριστής είχε πρόθεση να προκαλέσει. Πλέον, τον λόγο έχει η UΕFA για να επιλύσει το θέμα».

Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε σε Λεβερκούζεν και Ρόμα η προχθεσινή ισοπαλία με 4-4, καθώς πέρα από την απόλαυση για τους ουδέτερους οι δύο ομάδες δεν ήξεραν να χαρούν ή όχι μετά από ένα ματς που πήγε από το 2-0 στο 2-4 για να λήξει τελικά ισόπαλο. Με πιο ξεκάθαρα συναισθήματα, ο Ολιβιέ Ζιρού, που άνοιξε το σκορ για την Αρσεναλ στο 2-0 επί της Μπάγερν με την μπάλα να χτυπά στο χέρι του και να μπαίνει στα δίχτυα, ευχαρίστησε το «χέρι βοηθείας της μοίρας» για το γκολ του!

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT