Εποχή Στραματσόνι στον ΠΑΟ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ανατροπή ανάλογη μ’ αυτήν που έκανε η νέα του ομάδα στο Περιστέρι, ο Αντρέα Στραματσόνι είναι και τυπικά ο διάδοχος του Γιάννη Αναστασίου, προσπερνώντας στο νήμα τον Βέλικο Παούνοβιτς ο οποίος είχε μπει στην κούρσα διαδοχής ως μεγάλο φαβορί. Η επιβεβαίωση της συμφωνίας του Παναθηναϊκού με τον 39χρονο Ιταλό προπονητή έγινε την Κυριακή από τον Γιάννη Αλαφούζο, με την ΠΑΕ να παίρνει τη σκυτάλη χθες με την επίσημη ανακοίνωση, αφού πρώτα είχε υπογραφεί συμβόλαιο διάρκειας ενάμιση έτους, μέχρι το καλοκαίρι του 2017.

Την ανακοίνωση τη συνόδευε και ένα σύντομο βιογραφικό: «Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 1976 στη Ρώμη. Ως ποδοσφαιριστής πρόλαβε να αγωνιστεί για λίγο στην Μπολόνια προτού ένας σοβαρός τραυματισμός τον οδηγήσει στην απόφαση να θέσει πρόωρο τέλος στην καριέρα του. Προπονητικά ξεκίνησε το 2005 στις ακαδημίες της Ρόμα. Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα στις μικρές κατηγορίες το 2007 και το 2010. Το 2011 αναλαμβάνει την ομάδα Νέων της Iντερ και κατορθώνει να την οδηγήσει στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων, το Next Gen Series! Στα τέλη Μαρτίου του 2012 αναλαμβάνει την πρώτη ομάδα της Iντερ αντικαθιστώντας τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Παρέμεινε μέχρι το τέλος Μαΐου του 2013. Επόμενος σταθμός η Ουντινέζε την οποία ανέλαβε το καλοκαίρι του 2014 και παρέμεινε για μία σεζόν».

Ο Στραματσόνι επέλεξε για συνεργάτες του τρεις συμπατριώτες του, ενώ θα διατηρήσει στο επιτελείο του τον Νταβίντ Μέντες. Πρώτος βοηθός του θα είναι ο Ρομπέρτο Μούτσι, γυμναστής ο Φεντερίκο Πανοντσίνι και υπεύθυνος για την ανάλυση των αγώνων και την «κατασκοπεία» των αντιπάλων, ο Βιτσένζο Σάσο. Ο Στιβ Ρούτερ θα αποχωρήσει αύριο, αφού πρώτα καλωσορίσει στο Κορωπί τον νέο τεχνικό και τον ενημερώσει. Ο Στραματσόνι επέστρεψε στην Ιταλία για να μαζέψει τα πράγματά του. Γυρίζει σήμερα και αύριο θα ξεκινήσει δουλειά με τους παίκτες του, οι οποίοι έχουν διήμερο ρεπό. Ο Μπεργκ συμπλήρωσε 4 κίτρινες και θα εκτίσει την ποινή του στον αγώνα με τη Βέροια (6/12).

• Η ξεκάθαρη δήλωση «το πρωτάθλημα θα κριθεί στα δικαστήρια» του Γιάννη Αλαφούζου κατά την παρουσίαση του Στραματσόνι, υποδηλώνει την αταλάντευτη πρόθεσή του να τραβήξει το σκοινί στα άκρα, εξαντλώντας όλα τα νόμιμα μέσα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT