ΠΑΟ κατά ΕΠΟ για τον Παππά

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενστάσεις χωρίς μεγάλες… εντάσεις προκάλεσε στον Παναθηναϊκό η επιλογή από την ΚΕΔ της ΕΠΟ του Ανδρέα Παππά για να διευθύνει το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» δεν στάθηκαν μόνο σε προηγούμενα παιχνίδια όπου έχουν παράπονα από τις αποφάσεις του Αθηναίου διαιτητή, αλλά και στην παράλογη λογική της ομοσπονδίας να ορίσει στο κορυφαίο ντέρμπι του πρωταθλήματος έναν διαιτητή τον οποίο η ίδια είχε βγάλει πρόσφατα από τη λίστα των διεθνών, προφανώς γιατί τον έκρινε ανεπαρκή.

«Στην ΚΕΔ διέρρεαν, πριν απαντήσουν επίσημα στο αίτημά μας για ορισμό ξένου διαιτητή στο ντέρμπι, ότι δεν μπορούν να ζητήσουν από άλλη ομοσπονδία διαιτητή όταν έχουν επτά διεθνείς. Ω του θαύματος, όρισαν διαιτητή του ντέρμπι τον Παππά, έναν εξ όσων η ίδια η ΕΠΟ αντικατέστησε στον πίνακα των διεθνών, κρίνοντας προφανώς ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Αντίθετα, φαίνεται ότι είναι κατάλληλος για να διευθύνει το κατά τεκμήριο μεγαλύτερο ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τώρα πώς ακριβώς συμβαδίζουν με την κοινή λογική όλα αυτά, μόνο οι άνθρωποι της ΕΠΟ και της ΚΕΔ μπορούν να εξηγήσουν» τόνισαν χαρακτηριστικά κύκλοι της ΠΑΕ αναφορικά με την επιλογή της ομοσπονδίας.

Οι ίδιοι κύκλοι σχολίασαν αρνητικά και τον ίδιο τον Ανδρέα Παππά, ο οποίος είχε διευθύνει το 2013 το ντέρμπι στο Φάληρο που είχε λήξει 1-1. «Οσο για τον Παππά, πρόσφατες είναι οι μνήμες του αγώνα του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο, όταν καταλόγισε ανύπαρκτο φάουλ εναντίον μας απ’ όπου προήλθε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, όταν καταλόγισε 5 φάουλ υπέρ μας και 16 εναντίον μας και μαζί “φόρτωσε” με πέντε κίτρινες κάρτες τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας. Οχι ότι ξεχνάει κανείς τη διαιτησία του στον αγώνα με την Ξάνθη στο Κύπελλο πέρυσι ή τη ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ το 2011 που ακόμα… παίζεται. Αυτόν το διαιτητή επέλεξε η ΚΕΔ για το ντέρμπι του Σαββάτου».

Δυσάρεστες εκπλήξεις περίμεναν και τον Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος είδε τον Γιενς Βέμερ να αποχωρεί από την προπόνηση με ενοχλήσεις στον δικέφαλο και να τίθεται, ουσιαστικά, νοκ άουτ εν όψει του ντέρμπι. Προοριζόταν για βασικός και τη θέση του διεκδικούν οι Μπούρμπος, Μαρινάκης. Πρόβλημα προέκυψε και με τον Κουτρουμπή. Εχει υποστεί μυϊκό σπασμό ράχης και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη. Ερώτημα υπάρχει και για τον Πράνιτς. Ο Κροάτης έβγαλε μέρος της προπόνησης σε εντατικούς ρυθμούς και ολοκλήρωσε σε πιο χαλαρούς, χωρίς να είναι απόλυτα έτοιμος. Εκτιμάται, όμως, ότι θα είναι διαθέσιμος. Ο Τελάντερ έκανε πάλι ατομικό και δεν υπολογίζεται, ενώ στον αντίποδα, όλοι οι διεθνείς (Μπεργκ, Καρέλης, Νίνης, Αμπέντ, Χουχούμης) επέστρεψαν χωρίς προβλήματα τραυματισμών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT