Ο νόμος των ισχυρών στο Κύπελλο

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ισοπαλία την 1η αγωνιστική απέναντι στον Ηρακλή δεν άφηνε περιθώρια στον ΠΑΣ Γιάννινα για νέα απώλεια βαθμών. Η ομάδα της Ηπείρου, παρά τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, ήταν υποχρεωμένη να φτάσει στη νίκη απέναντι στον Αχαρναϊκό. Δυσκολεύτηκε αρκετά στο Μενίδι, αλλά κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 με γκολ που σημείωσε στο 89΄ ο Σαπαλίδης. Το σκορ είχε ανοίξει για τους φιλοξενούμενους ο Γιάκος στο 49΄ και είχε ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους ο Κωστόπουλος στο 65΄. Εύκολη νίκη σημείωσε ο Ηρακλής με 4-0 κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας.

Στην Κομοτηνή, ο Πανθρακικός με την ώθηση από τη νίκη του περασμένου Σαββάτου επί του Ατρόμητου για το πρωτάθλημα πανηγύρισε ξανά. Αυτή τη φορά κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου χάρη σε ένα εντυπωσιακό γκολ του Μεχία που δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου να μπει δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Τη νίκη επί της Ζακύνθου και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος έδωσε στον Πανιώνιο το γκολ του Μπρούνο Χαλκιαδάκη στο 36΄.

Στον Ατρόμητο αφενός πανηγύρισαν την πρώτη νίκη επί των ημερών του Τραϊανού Δέλλα, αφετέρου πραγματοποίησαν σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Τα γκολ του Ναπολεόνι στο 58΄ και το 65΄, το δεύτερο με πέναλτι, έδωσαν τη σημαντική νίκη στους Περιστεριώτες, απέναντι στη Λαμία.

Στο Αίγιο αγωνίζεται απόψε ο κάτοχος του κυπέλλου Ελλάδας, Ολυμπιακός με αντίπαλο τον Παναιγιάλειο (19.30). Μετά την ισοπαλία με τον Πλατανιά στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου της διοργάνωσης, οι «ερυθρόλευκοι» θα επιχειρήσουν να πορευτούν στον μονόδρομο της νίκης. Ο Μάρκο Σίλβα άφησε εκτός αποστολής τους Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σιόβα, Μασουακού, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνη, Ιντέγε, τους τραυματίες Πάρντο, Μποτία, Μπουχαλάκη, Χουτεσιώτη, Πουλίδο και τον ανέτοιμο Μανιάτη. Στην αποστολή βρίσκονται οι Αυλωνίτης, Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Τσόρι, Ντουρμάζ, Φινμπόγκασον, Φουστέρ, Κασάμι, Σαλίνο, Σεμπά, Ερνάνι, Καπίνο, Γιαννιώτας, Κολοβός, Ζντιέλαρ, Βούρος και οι νεαροί Τσιμίκας και Κατσιμήτρος. Στο άλλο παιχνίδι του 5ου ομίλου, ο Πλατανιάς υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης που στην πρώτη αγωνιστική είχε νικήσει στη Ριζούπολη τον Παναιγιάλειο με 3-1.

Νωρίτερα, στις 17.15 η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Πανελευσιανικό στο ΟΑΚΑ για τον 7ο όμιλο και με νίκη προκρίνεται στην επόμενη φάση. Ο Γκουστάβο Πογέτ αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής τους Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιο, Ντίντακ, Μάνταλο για να πάρουν «ανάσες», αλλά και τους τραυματίες Αρθο και Ανάκογλου, μαζί με τον τιμωρημένο Βάργκας. Στην αποστολή είναι οι Ανέστης, Ντούνης, Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος, Σβάρνας, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Κορδέρο, Μπαρμπόσα, Σιμόες, Πλατέλλας, Φαγέ, Γιόχανσον, Τζιμπούρ, Κρισάντους, Μπουονανότε, Αραβίδης.

Επίσης για τον 7ο όμιλο, η ΑΕΛ θα υποδεχθεί στη Θεσσαλία την Ξάνθη. Στην πρεμιέρα, η ΑΕΚ είχε νικήσει μέσα στην Ξάνθη με 1-0 και η Λάρισα είχε επικρατήσει στην έδρα του Πανελευσινιακού με 4-1.

Συνοπτικά το πρόγραμμα των σημερινών αγώνων της 2ης αγωνιστικής: 15.00: ΑΕΛ – Ξάνθη (OTE sport1HD), Κισσαμικός – Αστέρας Τρ. (OTE sport2HD) Λεβαδειακός – Κέρκυρα (OTE sport3HD), 17.15: ΑΕΚ – Πανελευσινιακός (OTE sport1HD), Πλατανιάς – Απόλλων Σμ. (OTE sport2HD), 19.30: Παναιγιάλειος – Ολυμπιακός (OTE sport1HD).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT