Στην αντεπίθεση περνά ο Παναθηναϊκός

Στην αντεπίθεση περνά ο Παναθηναϊκός

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα εξαπολύει ο Παναθηναϊκός για να οχυρωθεί απέναντι σε κάθε λογής κτυπήματα που δέχεται μετά το ντέρμπι που δεν έγινε ποτέ, κάποια εκ των οποίων θεωρούνται «κάτω από τη ζώνη». Ενα απ’ αυτά προκάλεσε τη θυελλώδη αντίδραση ΠΑΕ και Ερασιτέχνη μέσω ανακοίνωσης-απάντησης στο πρωτοφανές και προκλητικό πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας, όπου ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας για το AIDS, ο Παναθηναϊκός εμφανιζόταν με αιματοβαμμένα γράμματα σαν να έχει προσβληθεί από τη συγκεκριμένη νόσο. Η κοινή ανακοίνωση ήταν γραμμένη σε πολύ έντονο ύφος:

«Η σημερινή πρωτοσέλιδη κατάπτυστη όσο και θλιβερή αναφορά της εφημερίδας SportDay αποτελεί βάναυση προσβολή της παναθηναϊκής οικογένειας. Προσβάλλει βάναυσα την ιστορία του Παναθηναϊκού. Προσβάλλει βάναυσα όλα τα αθλήματα του συλλόγου. Προσβάλλει βάναυσα τους φιλάθλους μας. Προσβάλλει βάναυσα τους αθλητές μας. Προσβάλλει βάναυσα τις διοικήσεις του Παναθηναϊκού. Και τέλος προσβάλλει βάναυσα την ελληνική κοινωνία, δείχνοντας ανεπίτρεπτη έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας και σεβασμού προς τους συνανθρώπους μας που έχουν νοσήσει από AIDS.

Απαιτούμε την άμεση επανόρθωση του ονόματος του Συλλόγου έπειτα από το ιστορικό ατόπημα στο οποίο προέβη η εφημερίδα.

Σε μια περίοδο που ο Παναθηναϊκός πρωτοστατεί στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και στο σύνολο του αθλητισμού από τα φαινόμενα διαφθοράς, γεννά πολλά ερωτήματα η σκοπιμότητα του πρωτοσέλιδου της εν λόγω εφημερίδας».

Η αντεπίθεση του Παναθηναϊκού σε νομικό επίπεδο εκδηλώνεται με την κατάθεση έφεσης κατά της απόφασης για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ σε θεσμικό επίπεδο, με την επιστράτευση του Χρήστου Παναγόπουλου. Ο άλλοτε αντιπρόεδρος της ΠΑΕ επιστρέφει, αναλαμβάνοντας ένα σημαντικό πόστο, που θα έχει άμεση σχέση με την εκπροσώπηση του Παναθηναϊκού στα θεσμικά όργανα και στα κέντρα αποφάσεων. Η συμφωνία για την επιστροφή του θεωρείται δεδομένη και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Αντίθετα, δεν τίθεται θέμα ενεργοποίησης του Νικόλα Πατέρα, όπως ο ίδιος δήλωσε εκ νέου με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα. Ο Γιάννης Αλαφούζος παραμένει μόνος του στο τιμόνι και χθες, μάλιστα, ξαναπήγε στο Κορωπί για να μιλήσει με τον Στραματσόνι και τους παίκτες, θέλοντας να δείξει πόσο σημαντικό είναι να σημάνει αντεπίθεση ο Παναθηναϊκός και σε αγωνιστικό επίπεδο. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ασχολήθηκε ιδιαίτερα και με θέματα οργάνωσης των τμημάτων υποδομής.

• Τον «φάκελο Καρέλη» φέρεται διατεθειμένη να ξανανοίξει η Γκενκ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Σύμφωνα με δηλώσεις του αθλητικού διευθυντή της, Ντιμίτρι Ντε Κοντέ, στο gazzetta.gr, το ενδιαφέρον των Βέλγων για τον διεθνή επιθετικό παραμένει ζεστό και σύντομα θα επιχειρήσουν να τον αποκτήσουν με λιγότερα χρήματα, όπως άφησε να εννοηθεί, απ’ όσα ζητούσε ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι.

• Πέτριτς και Βέμερ συνέχισαν ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία, με νέο πρόσωπο στην «παρέα» τους τον Ατζαγκούν, ο οποίος νιώθει ενοχλήσεις. Και οι τρεις είναι εκτός πλάνων για το αυριανό παιχνίδι Κυπέλλου με την Παναχαϊκή στην Πάτρα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT