Το ταξίδι είναι ταξίδι

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικά ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ και στη φάση των 32 ομάδων του δεύτερου τη τάξει διασυλλογικού ποδοσφαιρικού θεσμού της Ευρώπης. Ο πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδος έφτασε πολύ κοντά στο να κάνει την υπέρβαση, να αφήσει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ την πανάκριβη Αρσεναλ, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ισχυρίζονται πολλοί πως ο Πορτογάλος προπονητής των Πειραιωτών, Μάρκο Σίλβα, και οι παίκτες του δεν «τόλμησαν» να κοιτάξουν την αγγλική ομάδα στα μάτια.

Δεν θα συμφωνήσω. Διότι κοιτάζεις στα μάτια κάποιον που είναι στο ύψος σου. Οταν είσαι… κοντύτερος, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι απλώς να του ρίξεις κάποιες κλεφτές ματιές. Στο Λονδίνο οι «ερυθρόλευκοι» το κατάφεραν.

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο διαβασμένος Βενγκέρ δεν τους το επέτρεψε. Οχι μόνο χτύπησε στις αδυναμίες του Ολυμπιακού, αλλά προετοίμασε τους παίκτες του για μία μάχη δίχως αύριο.

Θεωρώ πως ο νταμπλούχος πέτυχε τον βασικό του στόχο, αυτόν που είχε βάλει όταν είχε γίνει η κλήρωση. Μπορεί έπειτα από τα δύο «διπλά» σε Αγγλία και Κροατία να άνοιξε η όρεξη για πανηγυρικές προκρίσεις και πανηγυρισμούς, όμως φέτος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την έδρα του στα δύο από τα τρία παιχνίδια.

Τα δύο «0-3» από Μπάγερν και Αρσεναλ αποδεικνύουν πως η διαφορά επιπέδου είναι τέτοια, που στα κρίσιμα παιχνίδια δεν αρκεί η συμπαράσταση των 30.000 οπαδών, αλλά πολύ περισσότερα πράγματα εντός των τεσσάρων γραμμών.

Το ζητούμενο τώρα για τον Ολυμπιακό είναι, πρωτίστως, να έχει μια καλή κλήρωση τη Δευτέρα και εν συνεχεία να αναλογιστούν όλοι στην ομάδα τι επιπλέον χρειάζεται, ώστε να συνεχίσει πέρα από τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, το οποίο δεν επιτρέπει… σνομπάρισμα.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται δύο πράγματα άμεσα, πρώτον, σίγουρα ενίσχυση και, δεύτερον, να προσγειωθούν οι πάντες στην πραγματικότητα. Αυτή που λέει πως στο Γιουρόπα Λιγκ υπάρχουν τεράστια ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και δεν είναι και υποτιμητικό για μια ελληνική ομάδα να συμμετέχει σ’ αυτό.

Αντιθέτως, σύμφωνα με τους προϋπολογισμούς και το επαγγελματικό πρωτάθλημα που διαθέτουμε, μας… πέφτει και πολύ. Φυσικά με την προϋπόθεση πως θα καταφέρει η ομάδα του Πειραιά να προχωρήσει και όχι να παίξει από συμβατική υποχρέωση στη φάση όπου βρίσκεται τώρα.

Και για να συμβεί αυτό, είναι απαραίτητο διοίκηση, τεχνική ηγεσία και παίκτες να το… πάρουν ζεστά και να μην παρασυρθούν από την απογοήτευση που έφερε ο αποκλεισμός.

Το ταξίδι είναι πάντα ωραίο, ακόμη κι αν αυτό γίνεται από τη δεύτερη θέση και όχι απαραιτήτως από την πρώτη. Γιατί, όπως διεμήνυσαν και οι φίλαθλοί του μετά το βράδυ της Τετάρτης, «συνεχίζουν να ονειρεύονται»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT