Τσάμπιονς Λιγκ για… γερά νεύρα

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύγκρουση γιγάντων έβγαλε η κληρωτίδα της UEFA για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, χθες, στη Νιόν της Ελβετίας, καθώς οι δημοφιλέστερες ομάδες της Γερμανίας και της Ιταλίας, η Μπάγερν Μονάχου και η Γιουβέντους θα τεθούν αντιμέτωπες στους διπλούς αγώνες που θα γίνουν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο για μια θέση στην οκτάδα.

Αμφότερες πρώην νικήτριες του θεσμού, η περυσινή φιναλίστ Γιουβέντους και η εκ των φαβορί για φέτος Μπάγερν θα αναμετρηθούν πρώτα στο Τορίνο στις 23 Φεβρουαρίου και μετά στο Μόναχο στις 16 Μαρτίου, με τους Ιταλούς να τα βάζουν με την τύχη τους, αφού είχαν στα χέρια τους την πρωτιά του ομίλου και την έχασαν με την ήττα στη Σεβίλλη, και έπεσαν τώρα πάνω στο φαβορί για φέτος του θεσμού.

Επίσης σπουδαίο ζευγάρι είναι αυτό της Αρσεναλ με την Μπαρτσελόνα, οι οποίες μοιάζουν συνεπείς στο… ετήσιο ραντεβού τους, αφού σχεδόν κάθε χρόνο τίθενται αντιμέτωπες και προσφέρουν στους φιλάθλους αξέχαστες αναμετρήσεις με το ανοικτό επιθετικό τους ποδόσφαιρο. Ετήσιο ραντεβού πλέον φαίνεται να έχουν και η Τσέλσι με την Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς θα τεθούν αντιμέτωπες για τρίτη σερί χρονιά, με τον πρώτο αγώνα στο Παρίσι στις 16/2 και τη ρεβάνς στο Λονδίνο στις 9/3.

Τα δύο αουτσάιντερ του θεσμού θα βρεθούν αντιμέτωπα στη φάση των 16, με την πρωταθλήτρια Βελγίου Γάνδη να αντιμετωπίζει τη Βόλφσμπουργκ. Αμφίρροπο θα είναι το ζευγάρι της Μπενφίκα με τη Ζενίτ, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι είναι το φαβορί κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου όπως και η Ρεάλ Μαδρίτης με τη Ρόμα και η Ατλέτικο Μαδρίτης απέναντι στην Αϊντχόφεν.

Αναλυτικά οι οκτώ αγώνες της φάσης, έχουν ως εξής:

Γάνδη – Βόλφσμπουργκ

Ρόμα – Ρεάλ Μαδρίτης

Παρί – Τσέλσι

Αρσεναλ – Μπαρτσελόνα

Γιουβέντους – Μπάγερν Μονάχου

Αϊντχόβεν – Ατλέτικο Μαδρίτης

Μπενφίκα – Ζενίτ

Ντιναμό Κιέβου – Μάντσεστερ Σίτι

Το EURO 2016

Κλήρωση έκανε η UEFA και το Σάββατο για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016. Η κληρωτίδα στο Παρίσι ανέδειξε μερικά πολύ δύσκολα γκρουπ, όπως ο Ε΄ όμιλος με Βέλγιο, Ιταλία, Σουηδία και Ιρλανδία, ενώ ο Φερνάντο Σάντος εξακολουθεί να έχει… άστρο, αφού η ομάδα του, η Πορτογαλία κληρώθηκε στον ΣΤ΄ όμιλο με τις Ισλανδία, Αυστρία και Ουγγαρία.

Από τους έξι όμιλους προκρίνονται οι δύο πρώτοι και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι. Στον Α΄ όμιλο μπήκαν οι Γαλλία, Ρουμανία, Αλβανία και Ελβετία, στον Β΄ οι Αγγλία, Ρωσία, Ουαλλία και Σλοβακία, στον Γ΄ οι Γερμανία, Ουκρανία, Πολωνία και Β. Ιρλανδία και στον Δ΄ οι Ισπανία, Τσεχία, Τουρκία και Κροατία.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT