Προχωρά το πλάνο στον ΠΑΟ

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιστός στο πλάνο της συμμετοχής των οπαδών του Παναθηναϊκού στα κρίσιμα θέματα που αφορούν το μέλλον της ομάδας παραμένει ο Γιάννης Αλαφούζος, παρότι το εγχείρημα της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» δεν έτυχε έως τώρα της ανταπόκρισης που ο ίδιος προσδοκούσε. Οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης του σωματείου θα γίνουν την Παρασκευή, με τις απαραίτητες διεργασίες να προχωρούν κανονικά. Με χθεσινή ανακοίνωση, δόθηκαν όλες οι οδηγίες για τη συμμετοχή των μελών του στην αυτοπρόσωπη ή ηλεκτρονική ψηφοφορία, ενώ την Κυριακή στη γενική συνέλευση που προηγήθηκε, ο κ. Αλαφούζος είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί σε κρίσιμα θέμα για το μέλλον του Παναθηναϊκού.

Με αφορμή ερώτημα για την ενεργοποίηση του Νικόλα Πατέρα και παρότι δεν έχει ενδείξεις που να επιβεβαιώνουν τέτοια πρόθεση, ο πρόεδρος της ΠΑΕ εμφανίστηκε ανοικτός στο ενδεχόμενο να αναλάβει κάποιος άλλος την ευθύνη της ομάδας και ο ίδιος να ξαναγίνει ένας απλός οπαδός της. Αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι το ποσό που έχει επενδύσει στον Παναθηναϊκό φτάνει τα 23 εκατ. ευρώ, μιας και με εξαίρεση μόνο έναν άνθρωπο που βοηθάει συστηματικά, ουδείς άλλος έχει χρηματοδοτήσει την ομάδα. Οπως τόνισε ο κ. Αλαφούζος, τα χρέη έχουν μειωθεί δραστικά παρά το δυσμενές περιβάλλον και την ελάχιστη βοήθεια, σε σημείο να είναι τώρα λιγότερα από 10 εκατ. ευρώ από τα 45 εκατ. που υπήρχαν, τα περισσότερα εκ των οποίων (περίπου 5 εκατ.) αφορούν σε οφειλές στην εφορία και άλλα 3 εκατ. σε διακανονισμούς συμβολαίων. Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον και έδειξε να περιμένει πολλά από το δικαστικό μέτωπο, θεωρώντας πιθανή την τιμωρία του Ολυμπιακού για την εμπλοκή του σε πολλές υποθέσεις διαφθοράς.

Θέλει βελτίωση

Λίγες ώρες αργότερα, ο Παναθηναϊκός δικαίωσε τις προσδοκίες του κ. Αλαφούζου μέσα στο γήπεδο, επικρατώντας (στη χωρίς θεατές) Λεωφόρο 2-0 του Αστέρα Τρίπολης. Οι «πράσινοι» ήταν ασύνδετοι στο α΄ ημίχρονο και πολύ βελτιωμένοι στο β΄ μέρος, με τον Εσιέν να κάνει το καλύτερο παιχνίδι του τόσο ανασταλτικά (5 κλεψίματα) όσο και παραγωγικά (δύο μπαλιές – μισά γκολ, 15 εύστοχες πάσες), τον Καλτσά να δίνει πνοή με την είσοδό του και τον Καρέλη (πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 8 γκολ) να αποτελεί σταθερή αξία.

Ο Αντρέα Στραματσιόνι περιμένει ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση, αλλά δεν μπορεί να γνωρίζει ακόμα αν θα πραγματοποιηθεί η εξαγγελθείσα από τον ΠΣΑΠ απεργία, που θα σημάνει αρχικά μη διεξαγωγή του αγώνα Κυπέλλου μεθαύριο Πέμπτη στην Κέρκυρα και εν συνεχεία εμπλοκή στο πρωτάθλημα. Αν και ο Ιταλός προπονητής θέλει παιχνίδια για να βρει μέσα απ’ αυτά καλύτερο ρυθμό η ομάδα του, η ΠΑΕ τοποθετήθηκε χθες θετικά υπέρ των αιτημάτων των ποδοσφαιριστών. Με ανακοίνωσή της τα χαρακτήρισε δίκαια και ζήτησε από τη διοίκηση της Σούπερ Λιγκ και όλους τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν τις διαδικασίες.

• Στιλ, Κότσαρης, Κλωναρίδης και Αμπέντ προσβλήθηκαν από γαστρεντερίτιδα και απουσίασαν από την προπόνηση. Ο Μπεργκ συνεχίζει θεραπεία μετά την υποτροπή που έπαθε στην προπόνηση της Παρασκευής, ενώ ο Τελάντερ έκανε θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT