Προκρίθηκαν τα φαβορί στο Κύπελλο

3' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο που διεξήχθη στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο της Ριζούπολης, ο Ολυμπιακός επικράτησε χθες του Απόλλωνα με 2-1. Eτσι, κατέλαβε την 1η θέση στον 5ο όμιλο του κυπέλλου Ελλάδας και προκρίθηκε στους «16» μαζί με τον Πλατανιά, που παρά την ήττα του με 1-0 από τον Παναιγιάλειο στο Αίγιο (το γκολ πέτυχε ο Ζουνίνιο στο 43΄) πήρε τη 2η θέση.

Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με κεφαλιά του Νταβίντ Φουστέρ. Προηγήθηκε έξυπνη πάσα του Κολοβού στον Τσιμίκα, ο οποίος με μία αποτελεσματική σέντρα τροφοδότησε τον Ισπανό μεσοεπιθετικό. Ο Απόλλων ισοφάρισε στο 53΄ με σουτ του Γιώργου Βαλεριάνου περίπου δέκα μέτρα έξω από την περιοχή των «Πειραιωτών».

Δύο λεπτά αργότερα, μετά από εξαιρετική ενέργεια, ο Κώστας Τσιμίκας βρέθηκε από πλάγια θέση μόνος απέναντι στον Αποστολίδη, δίχως να κατορθώσει να τον νικήσει. Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Καπίνο να διώξει τη μπάλα σε τετ α τετ με τον Φαρινόλα. Στο 63΄ ο Φινμπόγκασον έβγαλε τον Φουστέρ σε θέση για γκολ, αλλά ο Αποστολίδης πραγματοποιώντας δύσκολη επέμβαση, απομάκρυνε την μπάλα. Το ρεσιτάλ σπουδαίων επεμβάσεων συνεχίστηκε στο 65΄ με τον Καπίνο να λέει «όχι» στις διαθέσεις του Κονέ. Τελικώς, με ένα ακόμη γκολ από τον Νταβίντ Φουστέρ (από θέση οφσάιντ) στο 85΄, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 2-1.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Αποστολίδης, Πάνος, Βαλεριάνος (79΄ Αρναούτογλου), Γκότοβος, Δεληζήσης, Ψιάνος, Βάντερσον, Φατιόν (51΄ Παρπέξ), Τζιώρας, Κονέ, Φαρινόλα (67΄ Λαγός).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Τσιμίκας, Ζντιέλαρ, Κασάμι, Πάρντο (67΄ Ντουρμάζ), Φουστέρ (86΄ Φορτούνης), Κολοβός, Φινμπόγκασον (79΄ Ιντέγε).

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 7, Πλατανιάς 4, Απόλλων Σμ. 3, Παναιγιάλειος 3.

Ο Πανιώνιος επικράτησε του Εργοτέλη με 2-1 στο «Παγκρήτιο», τερμάτισε στην 1η θέση του 2ου ομίλου, αλλά πήρε μαζί του στους «16» την ομάδα της Κρήτης, η οποία αν και ισόβαθμη με τη Ζάκυνθο, κατέλαβε τη 2η θέση λόγω καλύτερης επίθεσης. Στο Ηράκλειο, οι «κυανέρυθροι» άνοιξαν το σκορ στο 38΄ με τον Καθάριο. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 56΄ με πέναλτι του Ντος Σάντος (το κέρδισε ο ίδιος σε μαρκάρισμά του από τον Τασουλή). Στο 75΄, ο Βιγιάλμπα πέτυχε το 2-1 για την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Αντιθέτως, η πρώτη νίκη στον 2ο όμιλο επί του Παναιτωλικού με 1-0, δεν έφτανε στη Ζάκυνθο για να προκριθεί. Ο Κάρδαρης στο 83΄ σημείωσε με σουτ το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Η βαθμολογία: Πανιώνιος 9, Εργοτέλης 4, Ζάκυνθος 4, Παναιτωλικός 0.

Με 4-2 επικράτησε ο Ατρόμητος εκτός έδρας της Καλλιθέας και προκρίθηκε στη νοκ άουτ φάση του κυπέλλου. Σε συνδυασμό με την επιτυχία της Βέροιας στη Λαμία με 1-0 (με γκολ του Μαγέφσκι στο 6΄) στο άλλο ματς του ομίλου, ο Ατρόμητος πήρε την πρώτη θέση στην ισοβαθμία με την ομάδα της Ημαθίας, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

Στην Καλλιθέα, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-2 με γκολ των Κούρου (18΄) και Λε Ταλέκ (37΄). Ομως, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 2-2 με τέρματα των Αρναρέλλη (πέναλτι στο 41΄) και Μασένα (51΄). Αλλά ο Ατρόμητος πήρε ξανά το προβάδισμα στο σκορ και τη νίκη με τα γκολ των Μπρίτο (52΄) και Ναπολεόνι (πέναλτι στο 68΄). Η βαθμολογία: Ατρόμητος 7, Βέροια 7, Καλλιθέα 3, Λαμία 0.

Ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε νικηφόρα και από τις Σέρρες με 1-0 και προκρίθηκε κατακτώντας την πρώτη θέση στον 8ο όμιλο. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης το σημείωσε ο Φούντας στο 35΄. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Καλλονή που επικράτησε στην Κρήτη του Κισσαμικού με 2-1. Οι γηπεδούχοι που ήθελαν μόνο νίκη για να αφήσουν εκτός συνέχειας την ομάδα της Μυτιλήνης, προηγήθηκαν με τον Ποσίνκοβιτς στο 35΄. Η Καλλονή ισοφάρισε με τον Μάρκοβιτς στο 66΄ και πήρε τη νίκη με πέναλτι του Μανούσου στο 92΄. Η βαθμολογία: Αστέρας Τρ. 9 , Καλλονή 6, Κισσαμικός 1, Πανσερραϊκός 1.

Ενδιαφέρον μόνο στα Χανιά

Με ισάριθμες νίκες στις πρώτες δύο αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Το γεγονός αυτό δίνει τη δυνατότητα στον Ιγκορ Τούντορ στην αποψινή αναμέτρηση με τον τοπικό Ολυμπιακό στον Βόλο να παρατάξει τη δεύτερη ομάδα. Στον άλλο αγώνα του 3ου ομίλου τα Χανιά υποδέχονται τον Πανθρακικό (15.00, OTE sport2HD) και ο νικητής θα ακολουθήσει τον «δικέφαλο του Βορρά». Οι γηπεδούχοι θα χαμογελάσουν και στην περίπτωση της ισοπαλίας.

Στον 8ο όμιλο υπάρχει μόνο το γόητρο και κανένα αγωνιστικό κίνητρο στις αποψινές αναμετρήσεις. Λάρισα και ΑΕΚ, οι οποίες μοιράζονται την κορυφή με έξι βαθμούς, κοντράρονται στο «ΑΕΛ FC Arena». Οι γηπεδούχοι οι οποίοι μετρούν συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, αναζητούν τη νίκη που θα τους δώσει την τιμητική πρώτη θέση στον όμιλο αλλά και ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια. Στους «κιτρινόμαυρους», ο Γκουστάβο Πογιέτ θα έχει ακόμη μία ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα. Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου ο Πανελευσινιακός θα αντιμετωπίσει (19.30, OTE sport1HD) την Skoda Ξάνθη, με τις δύο ομάδες να είναι βαθμολογικά αδιάφορες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT