Απολογείται ο Μπλάτερ, απών ο Πλατινί

Απολογείται ο Μπλάτερ, απών ο Πλατινί

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφασή του να μποϊκοτάρει την ακροαματική διαδικασία προ της ειδικής επιτροπής δεοντολογίας της FIFA αύριο ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, ενώ σήμερα θα προηγηθεί η απολογία του ομολόγου του της διεθνούς ομοσπονδίας, Ζεπ Μπλάτερ.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του Γάλλου παράγοντα, που τελεί σε διαθεσιμότητα εδώ και πάνω από δύο μήνες, δεν πρόκειται να παραστεί στην εκδίκαση της υπόθεσης πληρωμής 2 εκατ. ελβετικών φράγκων στον ίδιο από τον κ. Μπλάτερ, θεωρώντας ότι υπάρχει σκοπιμότητα εναντίον του.

Η πλευρά Πλατινί κατηγορεί συγκεκριμένα την επιτροπή της FIFA ότι έχει πολιτική ατζέντα που αποσκοπεί στο να του φράξει τον δρόμο για την εκλογή στην προεδρία της διεθνούς ομοσπονδίας κατά τις αρχαιρεσίες της 26ης Φεβρουαρίου 2016, στηλιτεύοντας ιδιαιτέρως τη δήλωση εκπροσώπου της επιτροπής στον Τύπο ότι ο πρώην αρχηγός της εθνικής Γαλλίας θα τιμωρηθεί «για αρκετά χρόνια».

«Η απόφαση της επιτροπής αυτής έχει ανακοινωθεί στον Τύπο από το περασμένο Σαββατοκύριακο από τον εκπρόσωπό της, κ. Αντρέας Μπάντελ, αγνοώντας τα θεμελιώδη δικαιώματα που αρχίζουν από το τεκμήριο της αθωότητας» ανέφερε η ανακοίνωση των δικηγόρων του κ. Πλατινί. Από την πλευρά της η επιτροπή υποσχέθηκε μια δίκαιη δίκη για όλους.

Τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα στη διεθνή ομοσπονδία είχαν ως αποτέλεσμα ένας από τους μεγαλύτερους χορηγούς της, η πολυεθνική εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas, να ανακοινώσει χθες πως θα αναθεωρήσει τη συμφωνία της με τη FIFA, εάν η τελευταία δεν προβεί στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι το όνομα της εταιρείας έχει εμπλακεί στην υπόθεση της διαφαινόμενης δωροδοκίας υπέρ της ανάληψης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, καθώς ο τότε εκτελεστικός διευθυντής της, Ρομπέρ Λουί-Ντρεϊφίς, φέρεται να είχε δανείσει 6,7 εκατομμύρια στην επιτροπή διεκδίκησης της διοργάνωσης.

Ο κ. Μπλάτερ, πάντως, τράβηξε χθες πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας για άλλο θέμα, δηλώνοντας ότι αντίστοιχη έρευνα με αυτή που οδήγησε στην ποινή απαγόρευσης μεταγραφών της Μπαρτσελόνα έχει διεξαχθεί και για τις μεγάλες ομάδες της Μαδρίτης, Ρεάλ και Ατλέτικο, αλλά ο ίδιος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το πόρισμά τους λόγω της διαθεσιμότητας στην οποία έχει τεθεί από τις 8 Οκτωβρίου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT