Αισιόδοξος και… ενισχυμένος αναμένει την απόφαση ο Μπλάτερ

Αισιόδοξος και… ενισχυμένος αναμένει την απόφαση ο Μπλάτερ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισιόδοξη εμφανίστηκε η πλευρά του προέδρου της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, μετά την απολογία του χθες στην ειδική επιτροπή δεοντολογίας της διεθνούς ομοσπονδίας που θα κρίνει αν είναι ένοχος για διαφθορά, την ώρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον… πρότεινε για Νομπέλ Ειρήνης!

Ενώ σήμερα αναμένεται η απολογία της πλευράς του Μισέλ Πλατινί, παρουσία μόνο των δικηγόρων του, αφού ο ίδιος ο πρόεδρος της UEFA μποϊκοτάρει τη διαδικασία, χθες ο κ. Μπλάτερ συμμετείχε κανονικά στην εκδίκαση της υπόθεσης που τον απειλεί με πολυετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο.

Ο εκ των δικηγόρων του, Ρίτσαρντ Κάλεν, δήλωσε ότι ο Ελβετός παράγοντας «προσβλέπει σε απόφαση υπέρ του, διότι αυτό επιτάσσουν τα στοιχεία, που δείχνουν ότι ο πρόεδρος Μπλάτερ συμπεριφέρθηκε σωστά και σίγουρα δεν παρέβη τον Κώδικα Δεοντολογίας της FIFA. Η έρευνα αυτή θα πρέπει να κλείσει και να αρθεί η διαθεσιμότητα» στην οποία έχει τεθεί ο 79χρονος Ελβετός από τις 8 Οκτωβρίου. Η απόφαση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Κι όμως ένα ακροδεξιό περιοδικό στην πατρίδα του κ. Μπλάτερ ανακοίνωσε χθες ότι τον επέλεξε ως τον «Ελβετό της χρονιάς», ενώ ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε ότι ο ηγέτης της FIFA είναι «σεβάσμιο πρόσωπο» και δικαιούται να λάβει το Νομπέλ Ειρήνης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπλάτερ ήταν από τους ενεργούς υποστηρικτές της παραχώρησης της διοργάνωσης του Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία.

Χθες, επίσης, οι ελβετικές αρχές πάγωσαν καταθέσεις 50 ατόμων που συνδέονται με την υπόθεση διαφθοράς στη FIFA. Συνολικά ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ελβετικά φράγκα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT