Στην επιφάνεια όλες οι ελλείψεις της ΑΕΚ

Στην επιφάνεια όλες οι ελλείψεις της ΑΕΚ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ήττα της ΑΕΚ από τον Λεβαδειακό ανέδειξε, για ακόμη μία φορά στη σεζόν, τα δομικά προβλήματα του φετινού ρόστερ της ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό πως, όποτε η Ενωση έπαιξε φέτος με ομάδα με ποιοτικό επιθετικό, αντιμετώπισε πρόβλημα. Κι αν η ήττα σε ένα ντέρμπι μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογικό αποτέλεσμα (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ), οι ήττες με Αστέρα Τρίπολης και Λεβαδειακό, ιδίως σε εντός έδρας αγώνες, συνιστούν έκπληξη.

Ο Βαγγέλης Μάντζιος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ασταθή απόδοση των Κολοβέτσιου και Αρθο και δημιούργησε τις ευκαιρίες για την ολική ανατροπή, που είχε βεβαίως ως εφαλτήριο το ερασιτεχνικό λάθος του Ανέστη, η ασταθής απόκρουση του οποίου έβαλε τον Λεβαδειακό στο παιχνίδι. Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος είναι ένας αξιόλογος αμυντικός, ωστόσο δεν μπορεί επ’ ουδενί να θεωρηθεί στην παρούσα φάση ο στόπερ ηγέτης. Παράλληλα, η χρησιμοποίηση του Αρθο ως βασικού δεν επιβεβαιώνει τον Πογιέτ, δεδομένου ότι σε δύο διαδοχικά παιχνίδια, με Πανιώνιο (απεβλήθη) και Λεβαδειακό, απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων.

Το τέλος του πρώτου γύρου βρίσκει μεν την ΑΕΚ δεύτερη, αλλά το σερί νικών που προσδοκούσαν στην Ενωση μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟ έμεινε στο συρτάρι, και μάλιστα με δύο εντός έδρας ήττες.

H μεταγραφική ενίσχυση στην περίοδο του Ιανουαρίου θα δείξει και τον στόχο της ΑΕΚ στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Υπάρχουν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, αλλά και τρανταχτές ελλείψεις σε καίριες θέσεις. Εάν υπάρξει η απαιτούμενη ενίσχυση σε άμυνα και επίθεση, η ΑΕΚ είναι το φαβορί για τη δεύτερη θέση. Εάν όχι, κινδυνεύει να χάσει μέσα από τα χέρια της τη σημαντική ευρωπαϊκή προοπτική της επόμενης σεζόν μέσω των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT