Τρόπαιο διά χειρός Καμπαγέρο για Σίτι

Τρόπαιο διά χειρός Καμπαγέρο για Σίτι

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Σίτι Γουίλι Καμπαγέρο αφιέρωσε ο τεχνικός της ομάδας Μανουέλ Πελεγρίνι την κατάκτηση από τους «πολίτες» του πρώτου τίτλου για το 2016 στην Αγγλία, καθώς ο Αργεντινός πορτιέρο ήταν ο ήρωας στη διαδικασία των πέναλτι που έκρινε προχθές τον τελικό του Λιγκ Καπ με τη Λίβερπουλ.

Ο Γουίλι Καμπαγέρο ήταν κάτω από τα δοκάρια της Σίτι καθ’ όλη τη διάρκεια του Λιγκ Καπ φέτος και ο Μανουέλ Πελεγρίνι έκλεισε τ’ αυτιά του στις εκκλήσεις να χρησιμοποιήσει στον τελικό του Γουέμπλεϊ τον βασικό τερματοφύλακα της ομάδας, τον Τζον Χαρτ. «Για μένα είναι πιο σημαντικό να έχεις την εμπιστοσύνη των παικτών σου απ’ ό,τι να κερδίζεις τρόπαια», είπε μετά τον τελικό, που έληξε 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση, ο Χιλιανός προπονητής.

Ο 34χρονος τερματοφύλακας τον αντάμειψε για την εμπιστοσύνη του με μια σπουδαία απόκρουση προς το τέλος της παράτασης και κυρίως με τις επεμβάσεις του στις εκτελέσεις των Λούκας Λέιβα, Φιλίπε Κουτίνιο και Ανταμ Λαλάνα. Ο Πελεγρίνι δικαιώθηκε και συνολικά για την επιλογή του να παρατάσσει εναλλακτική ενδεκάδα στα παιχνίδια του θεσμού, που ίσως είναι και ο μόνος που θα κατακτήσει η ομάδα του φέτος. «Αξίζαμε να πάρουμε το τρόπαιο από το 90λεπτο, αλλά το προτιμώ με τον τρόπο αυτό, με τον Γουίλι να είναι ο μεγάλος ήρωας», είπε ο τεχνικός των νικητών.

Το χαριτωμένο της στιγμής ήταν η άγνοια του Καμπαγέρο ότι η ομάδα του, με το νικητήριο πέναλτι του Γιάγια Τουρέ, είχε μόλις κερδίσει το τρόπαιο, καθώς μετά την εκτέλεση του Ιβοριανού άσου περπάτησε προς το τέρμα για να αντιμετωπίσει έναν ακόμη αντίπαλο, μέχρι που έγινε αντικείμενο λατρείας από τους συμπαίκτες του που έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν. Η διαδικασία των πέναλτι είχε μόλις κριθεί με σκορ 3-1, μετά το 1-1 του κανονικού αγώνα με γκολ των Φερναντίνιο για τη Σίτι και Κουτίνιο για τη Λίβερπουλ.

Από την πλευρά των «ρεντς», ο τεχνικός της Γιούργκεν Κλοπ δεν έκρυψε ότι θα ένιωθε απαίσια επιστρέφοντας στο Λίβερπουλ, χρησιμοποιώντας μια όχι και τόσο κόσμια λέξη, χαρακτηριστικό δείγμα, άλλωστε, του ταμπεραμέντου του.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT