Κύπελλο και Σίλβα στο προσκήνιο

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη που εξασφάλισε τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος. Χάρη στην επικράτησή του επί της Βέροιας πήρε τον πιο γρήγορο τίτλο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν έχει κόψει το νήμα, Φλεβάρη μήνα.

Οπως τονίζουν άπαντες στις τάξεις των «ερυθρόλευκων», επόμενος στόχος τους είναι η κατάκτηση και του κυπέλλου προκειμένου να κλείσουν τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παράλληλα, την κατάλληλη στιγμή θα ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την επέκταση τη συνεργασίας με τον Μάρκο Σίλβα και στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας μίλησε χθες για το θέμα σε ραδιοφωνικό σταθμό της Πορτογαλίας, όπου διευκρίνισε ότι δεσμεύεται και για τη νέα σεζόν με συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό: «Υπάρχουν επαφές αυτή τη στιγμή, αλλά στο ποδόσφαιρο οι επαφές δεν σημαίνουν τίποτα. Πρώτα, θα πρέπει να συζητήσω με τον πρόεδρο, να αξιολογήσουμε τη χρονιά και στη συνέχεια να δούμε το καλύτερο τόσο για την ομάδα, όσο και για μένα. Ομως, να ξεκαθαρίσουμε πως βάσει συμβολαίου είναι να συνεχίσω. Βέβαια, κάποια στιγμή θα ήθελα να κατακτήσω και ένα πρωτάθλημα στην Πορτογαλία. Είναι ο στόχος κάθε Πορτογάλου προπονητή και εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση».

Αναφορικά με την πορεία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, ανέφερε: «Είμαστε πανάξια πρωταθλητές, καθώς είμαστε σαφώς ανώτερη ομάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες, πιο ανταγωνιστική. Αυτό φάνηκε ακόμη και στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου παίζαμε την πρόκριση στην επόμενη φάση μέχρι την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Αρσεναλ. Ομως, ποτέ δεν αφήσαμε σε δεύτερη μοίρα το πρωτάθλημα και γι’ αυτό το πήραμε με αυτή τη διαφορά. Η ομάδα έχει ξεφύγει τα τελευταία χρόνια, είναι το φαβορί και πρέπει να ζεις μ’ αυτό. Ετσι, η φετινή κατάκτηση του πρωταθλήματος μας κάνει ακόμη πιο χαρούμενους».

Το πρωί, οι «ερυθρόλευκοι» ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους για τον αυριανό πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Μάρκο Σίλβα αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στον καταρτισμό της ενδεκάδας, καθώς σήμερα θα κριθεί η παρουσία των Σιόβα, Ελαμπντελαουί και Μασουακού στην αποστολή που θα αναχωρήσει το απόγευμα για τη Θεσσαλονίκη. Και οι τρεις αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν ατομικό πρόγραμμα. Εκτός πλάνων βρίσκονται οι τραυματίες Πάρντο και Ντουρμάζ, ενώ ο Ζντιέλαρ έχει υποστεί αιμάτωμα στη δεξιά ποδοκνημική και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ έκανε και θεραπεία.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT