ΠΑΟΚ: Ξένοι διαιτητές και παραίτηση Γκιρτζίκη

ΠΑΟΚ: Ξένοι διαιτητές και παραίτηση Γκιρτζίκη

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολα όσα δήλωσε αμέσως μετά τη διακοπή του πρώτου ημιτελικού Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, ο Ιβάν Σαββίδης, μετουσιώθηκαν σε αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ. Ο ΠΑΟΚ με επίσημη ανακοίνωση ξεκαθάρισε ότι δεν θα αγωνιστεί στον επαναληπτικό αγώνα, ζήτησε την παραίτηση του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Γκιρτζίκη και όλων όσων διώκονται ποινικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και απαίτησε τη χρησιμοποίηση ξένων διαιτητών για τη νέα χρονιά. Αυτές οι αποφάσεις στηρίζονται από όλον τον σύλλογο του ΠΑΟΚ, καθώς εγκρίθηκαν και από την επιτροπή του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυσή του. Ανεπισήμως, ο Σαββίδης είχε επικοινωνία με τον Λιούμπος Μίχελ, πρόεδρο της ΠΑΕ και του ζήτησε να κινήσει διαδικασίες και για την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.

Επίσημη θέση πήρε και η ΠΑΕ Ολυμπιακός μέσω ανακοίνωσης στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η απόφαση του Υφυπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για οριστική ματαίωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδος είναι μια απόφαση η οποία σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα σοβαρά φαινόμενα βίας.

Είναι μια απόφαση που δεν εξισώνει απλώς τους θύτες με τα θύματα, αλλά δημιουργεί το πρωτοφανές οξύμωρο, η υπαίτια για τα επεισόδια, ΠΑΕ ΠΑΟΚ, να αποκομίζει σημαντικά οφέλη δεδομένου ότι με την οριστική διακοπή του Κυπέλλου εξασφαλίζει την παρουσία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εις βάρος ανταγωνιστριών ομάδων που συμμετέχουν ακόμα στο θεσμό και ταυτόχρονα αποφεύγει να υποστεί τις συνέπειες της απόφασης της να μην αγωνιστεί στον επικείμενο επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου.

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με νηφαλιότητα να λάβουν τις απαιτούμενες αποφάσεις για την καταπολέμηση των φαινομένων βίας και όχι αποσπασματικές αποφάσεις που τραυματίζουν περαιτέρω το ποδόσφαιρο και στην πραγματικότητα τιμωρούν μόνο τους πραγματικούς φιλάθλους και τους ποδοσφαιριστές. Επιδίωξη όλων μας πρέπει να είναι η ομαλή ολοκλήρωση του θεσμού του Κυπέλλου και η διεξαγωγή του Τελικού σε συνθήκες ποδοσφαιρικού πολιτισμού».

Αργά το βράδυ ο ΠΑΟΚ απάντησε στον Ολυμπιακό, τονίζοντας: «Δεν βρέχει να κλείσουν την ομπρέλα».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT