Πρωτοβουλίες για συνάντηση κορυφής

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε περίοδο έντονων διεργασιών βρίσκεται ο χώρος του ποδοσφαίρου, με αφορμή τα γεγονότα που συνέβησαν την περασμένη Τετάρτη στον ημιτελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού. Την περασμένη Παρασκευή υπήρξε σύσκεψη σε επίπεδο κορυφής των διοικήσεων του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, στην οποία επανεπιβεβαιώθηκε η επιθυμία τους να αλλάξει όσο το δυνατόν συντομότερα η διοίκηση της ΕΠΟ, που θεωρούν ότι μεροληπτεί εναντίον τους μέσω της διαιτησίας.

Για σήμερα στις 16.00 έχει προγραμματιστεί, με πρωτοβουλία του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Γ. Μποροβήλου, άτυπη συνάντηση των ιδιοκτητών-βασικών μετόχων όλων των ΠΑΕ, με σκοπό να συζητηθούν θέματα του ποδοσφαίρου και να ληφθούν αποφάσεις. Ομως, η κίνηση αυτή που φαίνεται να είχε ως στόχο να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι οι τέσσερις μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου, φαίνεται ότι δεν θα τελεσφορήσει, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο Ολυμπιακός δεν θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρό του, Β. Μαρινάκη. Ωστόσο, χθες κορυφώθηκαν στο παρασκήνιο διεργασίες με πρωτοβουλία του υφυπουργού Αθλητισμού, Στ. Κοντονή, με σκοπό να υπάρξει συνάντηση των τεσσάρων μεγάλων του ποδοσφαίρου (ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ) παρουσία και του υφυπουργού Αθλητισμού.

Μέχρι χθες το βράδυ η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, είχαν απαντήσει θετικά στην πρόταση για «ραντεβού των τεσσάρων» παρουσία του κ. Κοντονή και ανέμεναν την απάντηση του Ολυμπιακού, ο πρόεδρος του οποίου φερόταν να είναι αρνητικός.

Η εξέλιξη στο θέμα της «συνάντησης των τεσσάρων» θα επηρεάσει και το επίπεδο της εκπροσώπησης που θα έχουν στη σημερινή άτυπη συνάντηση στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας. Οσον αφορά την ΕΠΟ, η διοίκηση της οποίας τελεί υπό έντονη αμφισβήτηση, προετοιμάζει την περαιτέρω αντίδρασή της στην απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού να διακόψει οριστικά τη διοργάνωση του κυπέλλου. Οπως διέρρευσε, εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί προσφυγή στο αρμόδιο δικαστήριο με θέμα την ακύρωση της υπουργικής απόφασης, ενώ παράλληλα έχει ζητηθεί ραντεβού με τη FIFA και την UEFA προκειμένου να ενεργοποιηθούν, απειλώντας με τιμωρία το ελληνικό ποδόσφαιρο και με στόχο την άσκηση πίεσης στον κ. Κοντονή, προκειμένου να πάρει πίσω την απόφασή του.

Το επιτελείο του κ. Κοντονή δεν δείχνει να ανησυχεί, αφού όπως υποστηρίζει η απόφαση για διακοπή του κυπέλλου ήταν νόμιμη και ο νόμος που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο, είχε και την έγκριση του νέου προέδρου της FIFA, Tζιάνι Ινφαντίνο.

Χθες, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση της ΕΠΣ Πειραιά, και από βήματος, μεταξύ άλλων, υποστήριξε: «Εμείς θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προστατεύσουμε την Ομοσπονδία, τις ομάδες, τους αθλητές και τους προπονητές, που είναι αυτοί που πλήττονται από τη ματαίωση του Κυπέλλου Ελλάδας. Πάντα σε συνεργασία με την UEFA και τη FIFA».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT