Πρόκριση για Παρί και Μπενφίκα

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μπενφίκα ακολούθησαν τις Ρεάλ και Βόλφσμπουργκ στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Παριζιάνοι επικράτησαν για δεύτερη φορά με το ίδιο σκορ (2-1) της Τσέλσι στο Λονδίνο, ενώ και η Μπενφίκα διπλασίασε τις νίκες της κόντρα στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και, μετά το 1-0 στη Λισσαβώνα, επιβλήθηκε με 2-1 στη Ρωσία.

Στο Λονδίνο, η Παρί ολοκλήρωσε το… έργο της κόντρα στην Τσέλσι, την οποία και απέκλεισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη φάση των «16». Μετά την πρώτη νίκη στο Παρίσι με 2-1, ήρθε και η δεύτερη με το ίδιο σκορ, που έδωσε πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση των Γάλλων. Η καλή τους μέρα φάνηκε από νωρίς στο «Στάμφορντ Μπριτζ», όταν ο Ραμπιό στο 16΄ εκμεταλλεύτηκε άψογα την ασίστ του Ιμπραΐμοβιτς και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η αντίδραση της Τσέλσι ήταν άμεση και αναμενόμενη. Στο 27΄ ο Ντιέγκο Κόστα με προσωπική ενέργεια ισοφάρισε σε 1-1 και έβαλε την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι. Ωστόσο, ο πολιτογραφημένος Ισπανός στάθηκε στη συνέχεια άτυχος, αφού στο 60΄ τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον Τραορέ.

Οι Λονδρέζοι ήθελαν ακόμη ένα γκολ και ήταν αυτοί που έχασαν τη σπουδαιότερη ευκαιρία στο 65΄, όταν ο Τραπ απέκρουσε διαδοχικά τα σουτ των Ουίλιαν και Αζάρ. Δύο λεπτά μετά (67΄), όμως, ήρθε η τιμωρία για την ομάδα του Γκους Χίντινκ, με τον Ιμπραΐμοβιτς να πλασάρει σωστά τον Κουρτουά μετά την πάσα του Ντι Μαρία, σε φάση παρόμοια με αυτή του πρώτου γκολ των Παριζιάνων. Το 1-2 ήταν καταδικαστικό για την αγγλική ομάδα, αφού πλέον χρειαζόταν τρία γκολ σε διάστημα περίπου 25 λεπτών για να πάρει την πρόκριση. Η απογοήτευση τόσο στους φιλάθλους όσο και στους παίκτες ήταν έκδηλη, καθώς η χρονιά εξελίσσεται με εφιαλτικό τρόπο για τους «μπλε» σε όλες τις διοργανώσεις.

ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Κένεντι, Φάμπρεγκας, Μίκελ, Πέδρο, Ουίλιαν, Αζάρ (77΄ Οσκαρ), Ντιέγκο Κόστα (60΄ Τραορέ).

ΠΑΡΙ: Τραπ, Μαρκίνιος, Νταβίντ Λουίς, Τιάγκο Σίλβα, Μάξουελ, Μότα, Ματουιντί (87΄ Φαν ντερ Βιλ), Ραμπιό, Λούκας Μόουρα (77΄ Παστόρε), Ντι Μαρία (82΄ Καβάνι), Ιμπραΐμοβιτς.

Στην Αγία Πετρούπολη, η Μπενφίκα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τόσο την πρόκριση όσο και τη νίκη (2-1). Η Ζενίτ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα στο 69΄ με τον Χουλκ και είχε μπροστά της τουλάχιστον 20 λεπτά να σημειώσει άλλο ένα γκολ που θα την έστελνε στους προημιτελικούς. Αντί, όμως, να σκοράρει εκείνη μία φορά, σκόραρε η Μπενφίκα, και μάλιστα δύο, με αποτέλεσμα η πορτογαλική ομάδα να φύγει θριαμβεύτρια από τη Ρωσία. Ο Γκαϊτάν στο 85΄ ισοφάρισε σε 1-1 και έβαλε τέλος στα όνειρα της Ζενίτ, ενώ στις καθυστερήσεις (95΄) ο Ταλίσκα έδωσε τη χαριστική βολή στην ομάδα του Αντρέ Βίλας-Μπόας.

Πριν από την ισοφάριση των «αετών», ο Τζιούμπα στο 81΄ είχε την ευκαιρία να κάνει το 2-0, αλλά στο τετ α τετ νικήθηκε από τον Εντερσον. Εντυπωσιακός ήταν και ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης Γιούρι Λοντίγκιν, που είχε τρεις εξαιρετικές αποκρούσεις στο ενεργητικό του. Ο Ανδρέας Σάμαρης αγωνίστηκε κατ’ ανάγκη στο κέντρο της άμυνας της Μπενφίκα, όπου είχε θετικότατη παρουσία, ενώ ο Κώστας Μήτρογλου ταλαιπώρησε αρκετά τους αμυντικούς της Ζενίτ στα 67 λεπτά που έμεινε στο χορτάρι του «Πετρόφσκι».

ΖΕΝΙΤ: Λοντίγκιν, Ανιούκοφ (58΄ Σμόλινκοφ), Νέτο, Λόμπαερτς, Ζιρκόφ, Μαουρίτσιο (82΄ Γιουσούποφ), Βίτσελ, Ντάνι, Τζιούμπα, Χουλκ, Κοκόριν (58΄ Σατόφ).

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Εντερσον, Σεμέντο, Ρενάτο Σάντσες, Ελισέου, Λίντελοφ, Φέισα, Σάμαρης, Πίτσι (73΄ Εντουάρντο Σίλβα), Γκαϊτάν, Ζόνας (91΄ Ταλίσκα), Μήτρογλου (67΄ Ραούλ Χιμένες).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT