Χρήσιμα έγγραφα για Μπλάτερ κατασχέθηκαν στη Γαλλία

Χρήσιμα έγγραφα για Μπλάτερ κατασχέθηκαν στη Γαλλία

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να κλείνει τα 80 του σήμερα ο Ζεπ Μπλάτερ, όμως ο τέως πλέον πρόεδρος της FIFA μόνο όρεξη να τα γιορτάσει δεν θα έχει μετά τον εξαετή αποκλεισμό του και την είδηση που αποκάλυψαν οι γαλλικές αρχές χθες, ότι διεξήγαγαν έφοδο και ενδελεχή έρευνα προχθές στα γραφεία της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας σχετικά με την πληρωμή 2 εκατ. ελβετικών φράγκων του Ελβετού παράγοντα προς τον έκπτωτο πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

Οι γαλλικές αρχές ανέφεραν ότι βρήκαν και κατέσχεσαν από τα γραφεία της ομοσπονδίας στο Παρίσι «χρήσιμα έγγραφα σχετικά με την πληρωμή» που κηλίδωσε τη φήμη των δύο προέδρων, κατόπιν σχετικού αιτήματος ερεύνης από την Ελβετία.

Οι ελβετικές εισαγγελικές αρχές προσέθεσαν ότι η έφοδος στα γραφεία της γαλλικής ομοσπονδίας έγινε στο πλαίσιο της έρευνας «για τον κ. Γιόζεφ Μπλάτερ», με τον επί 17 χρόνια πρόεδρο της FIFA να αντιδρά δηλώνοντας «πολύ έκπληκτος», καθώς δεν θεωρεί πιθανό η γαλλική ομοσπονδία να διέθετε έγγραφα σχετικά με την πληρωμή που έγινε το 2011 και σύμφωνα με τους κ. Μπλάτερ και Πλατινί βασιζόταν σε προφορική συμφωνία.

O 80χρονος πλέον Ελβετός είπε σε χθεσινή του συνέντευξη ότι ελπίζει ώς το τέλος Απριλίου να ολοκληρωθεί η εκδίκαση της έφεσής του κατά του αποκλεισμού του στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT