Αγρια ομορφιά στο Κύπελλο Αγγλίας

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο θεωρούμενος ως συναρπαστικότερος θεσμός ποδοσφαίρου στον κόσμο, το Κύπελλο Αγγλίας, μπαίνει σήμερα στην κύρια φάση του, τον τρίτο γύρο, όπου εισέρχονται οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Η δε αποψινή πρεμιέρα έχει ένα σπουδαίο παιχνίδι, αυτό μεταξύ της Γουέστ Χαμ και της Μάντσεστερ Σίτι.

Πρόκειται για το… βάπτισμα του πυρός του Πεπ Γκουαρδιόλα στον ιδιαίτερο αυτό θεσμό, στην πρώτη του χρονιά ως προπονητή της Σίτι. Η δοκιμασία του Καταλανού έρχεται λίγες ημέρες μετά τις σαφείς υπόνοιές του ότι ίσως η δουλειά του στη Σίτι να είναι η τελευταία της καριέρας του. Δεν είναι όμως το μόνο «καυτό» παιχνίδι στη φάση αυτή του θεσμού. Αύριο το μεσημέρι, ο Γιαπ Σταμ φέρνει την ομάδα που προπονεί, τη Ρέντινγκ, στο γήπεδο όπου δοξάστηκε, το Ολντ Τράφορντ, σε ένα φαινομενικά εύκολο ματς για την κάτοχο του θεσμού, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτά όμως είναι και τα πιο επικίνδυνα παιχνίδια…

Το απόγευμα ακολουθεί η επιστροφή του Σαμ Αλαρντάις, τεχνικού πλέον της Κρίσταλ Πάλας στην Πρέμιερ Λιγκ, στην έδρα της Μπόλτον όπου μεγαλούργησε πριν από μία δεκαετία έχοντας και τον Στέλιο Γιαννακόπουλο στην ομάδα του.

Αλλα σπουδαία ματς αύριο είναι αυτά της Εβερτον με την πρωταθλήτρια Λέστερ και της Νόριτς με τη Σαουθάμπτον, ενώ δύο ομάδες που άλλαξαν προπονητή, η Χαλ και η Σουόνσι, συγκρούονται για μία θέση στον τέταρτο γύρο. Χθες η Χαλ ανακοίνωσε την πρόσληψη του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα. Η εκ των πολυνικών του θεσμού Αρσεναλ δοκιμάζεται στο Πρέστον αύριο, ενώ την Κυριακή παίζουν η Λίβερπουλ με την Πλίμουθ, η Τότεναμ με την Αστον Βίλα και η Τσέλσι με την Πίτερμπρο, τέσσερις ημέρες αφότου η Τσέλσι είδε το σερί των 13 νικών στο πρωτάθλημα να σπάει από την ήττα με 2-0 στην έδρα της Τότεναμ προχθές το βράδυ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT