Κυρίως πιάτο σήμερα στο Κύπελλο

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της συνεχίζει η κυπελλούχος Ελλάδας, ΑΕΚ. Επόμενο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει είναι ο Λεβαδειακός τον οποίο αντιμετωπίζει σε διπλούς αγώνες για τη φάση των «16» του κυπέλλου. Το πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένο για τις 15.00 στη Βοιωτία.

Ο Μανόλο Χιμένεθ αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής τους Γιόχανσον, Ντίντακ και Πατίτο προκειμένου να τους προφυλάξει ενόψει των επόμενων υποχρεώσεων της ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα. Επιπλέον, δεν υπολογίζονται οι Αλμέιδα, Τσιγκρίνσκι και Αραβίδης, οι οποίοι και χθες ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Στην αποστολή βρίσκονται οι Ανέστης, Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Μπακάκης, Ντίας, Σιμόες, Βάργκας, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Τσέλιος, Χριστοδουλόπουλος, Πέκχαρτ, Μπακασέτας, Μεληκιώτης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αποψινή αναμέτρηση του «Κλεάνθης Βικελίδης» ανάμεσα στον Αρη και στον Ολυμπιακό. Ο Πάουλο Μπέντο συμπεριέλαβε στα πλάνα του τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες για να πάρει χρόνο συμμετοχής. Στο αρχικό σχήμα αναμένεται να βρεθεί ο Αλί Σισοκό αντί του Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια σε θέση αριστερού μπακ. Δεν υπολογίζονται οι ανέτοιμοι Μποτία, Μάρτινς, οι οποίοι κάνουν αγώνα δρόμου ώστε να είναι ετοιμοπόλεμοι στον κυριακάτικο εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με τη Βέροια.

Αποκλείστηκαν ακόμη οι Φορτούνης, Ιντέγε και Μάριν οι οποίοι ταλαιπωρούνται από ίωση, όπως και ο Λεάλι, ο οποίος ανάρρωσε πρόσφατα. Επίσης, απουσιάζουν οι Ντα Κόστα και Ρομαό, λόγω υποχρεώσεών τους στην τελική φάση του κυπέλλου Αφρικής. Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκονται οι Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Καρντόσο, Χουτεσιώτης, Σισοκό, Ντε Λα Μπέγια, Ντομίνγκεζ, Ελιουνούσι, Φιγκέιρας, Καπίνο, Ανσαριφάρντ, Μανθάτης, Μιλιβόγεβιτς, Νικολάου, Ρέτσος, Σεμπά, Τόλι, Βιάνα. Θα πρέπει να σημειωθεί πως αγγλικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Κρίσταλ Πάλας ετοιμάζεται να καταθέσει επίσημη πρόταση στον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Λούκα Μιλιβόγεβιτς.

Στις 17.15 θα γίνει η σέντρα σε δύο αγώνες. Στη Λαμία, η ομώνυμη ομάδα που διεκδικεί την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο. Και στην Τρίπολη θα διεξαχθεί η μοναδική ρεβάνς της φάσης των «16», ανάμεσα στον Αστέρα και στα Τρίκαλα. Οι γηπεδούχοι έχουν αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στον προημιτελικό γύρο μετά τη νίκη τους με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι των Τρικάλων.

Χθες, στα Πηγάδια η Ξάνθη νίκησε τον ΟΦΗ με 1-0 με αυτογκόλ του Παύλου Μητρόπουλου στο 40΄. Μία νίκη που επιτρέπει στην ομάδα της Κρήτης να κάνει όνειρα πρόκρισης στη ρεβάνς του Ηρακλείου. Αν και στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο η Ξάνθη έχει φέρει καλύτερα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα όταν αγωνίζεται μακριά από την έδρα της. Να σημειωθεί πως στον πάγκο του ΟΦΗ κάθισε ο Μηνάς Πίτσος και από σήμερα πιάνει δουλειά ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα για εννέα χρόνια, από το 1990 έως το 1999.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT