Ερχεται ο Μόλινς για Παναθηναϊκό

3' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γκιγιέρμο Μόλινς είναι η επιλογή του Παναθηναϊκού από την αγορά των ελεύθερων παικτών και θα αποτελέσει την τρίτη μεταγραφή του μετά τους Κουρμπέλη και Κλωναρίδη, αρκεί να περάσει, πιθανώς σήμερα, με επιτυχία τις ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις που θα είναι εξονυχιστικές λόγω βεβαρημένου ιστορικού. Πρόκειται για διεθνή (6 συμμετοχές, 1 γκολ) 29χρονο Σουηδό επιθετικό (παίζει και σέντερ φορ και περιφερειακός) με καταγωγή από την Ουρουγουάη, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από τη Μάλμε, μετρώντας από το 2006 έως το 2011 106 συμμετοχές και 15 γκολ. Συνέχισε στην Αντερλεχτ, αλλά υπέστη ρήξη χιαστών, έμεινε εκτός δράσης για 265 ημέρες και επέστρεψε στη Μάλμε το 2013, μετά ένα σύντομο πέρασμα από την Μπέτις. Την ίδια χρονιά έπαθε ξανά ρήξη χιαστών, έμεινε εκτός 276 ημέρες, επέστρεψε όμως με 19 γκολ σε 36 ματς και πήρε μεταγραφή σε ομάδα της Κίνας, από την οποία έμεινε ελεύθερος τον Ιανουάριο λόγω διαφορών στο οικονομικό. Ο Μόλινς θεωρείται ποιοτικός επιθετικός και ψάχνει στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία που του στέρησαν οι δύο σοβαροί τραυματισμοί του.

Ενισχυμένοι από τους Εμποκού, Κουλιμπαλί και Κλωναρίδη, οι «πράσινοι» έκαναν καλή εμφάνιση στα Γιάννενα, έμειναν όμως στο 1-1 με τον ΠΑΣ κυρίως λόγω σοβαρών διαιτητικών σφαλμάτων, γεγονός που προκάλεσε την (ύστερα από καιρό) έντονη αντίδρασή τους. Ο Κουρμπέλης θα είναι διαθέσιμος για το αυριανό (17.15) παιχνίδι Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο, σε αντίθεση με τους τραυματίες Λέτο και Τελάντερ. Ο Δανός τραυματίστηκε στα Γιάννενα και θα λείψει 15-20 ημέρες. Η συζήτηση της προσφυγής του Εσιέν αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα. Στα άλλα παιχνίδια της 19ης αγωνιστικής, η άνετη εντός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί του Ηρακλή με 3-0 τον κράτησε στο +13 από τον δεύτερο Πανιώνιο, νικητή με 2-0 επί της Ξάνθης στη Ν. Σμύρνη, στο ντέρμπι της 2ης θέσης. Οι «ερυθρόλευκοι» χάνουν λόγω καρτών τον Φιγκέιρας για δύο παιχνίδια και τον Μάρτινς για ένα, ενώ παραχώρησαν δανεικό τον Τζανδάρη στη σλοβενική Κόπερ.

Το πιο συναρπαστικό ματς έγινε στην Τούμπα όπου ο ΠΑΟΚ έκανε δύο ανατροπές για να νικήσει 3-2 τον Αστέρα Τρίπολης, με σκόρερ τους νεοφερμένους Πρίγιοβιτς και Πέδρο Ενρίκε. Ο Ουάρντα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Κόπα Αφρικα και αναμένεται αύριο στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο Μάτος συμπλήρωσε 4 κίτρινες.

Η ΑΕΚ νίκησε με το εντυπωσιακό 6-0 τη Βέροια στο ΟΑΚΑ, αλλά την Πέμπτη θα βρει μπροστά της στο Κύπελλο τον φορμαρισμένο Πλατανιά, ο οποίος πέρασε νικηφόρα χθες και από τη Λιβαδειά με 2-1. Οι Κρητικοί προηγήθηκαν 2-0 με γκολ του Μενδρινού με φάουλ στο 3΄ και του Σίγκνεβιτς στο 23΄, δέχθηκαν πίεση από τον Λεβαδειακό μετά την αποβολή του Στάθη με 2 κίτρινες στο 49΄ και παρότι οι γηπεδούχοι μείωσαν με πέναλτι του Τόνι Σίλβα στο 65΄, κράτησαν τη νίκη. Στο 83΄ αποβλήθηκε (2 κίτρινες) και ο Καραχάλιος.

Η ήττα του Ατρομήτου με 2-0 στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό προκάλεσε τη λύση της συνεργασίας του με τον Κορακάκη και την επιστροφή του Σα Πίντο. Ο Πορτογάλος τεχνικός υπέγραψε έως το καλοκαίρι με οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο και μάλλον θα κάνει ντεμπούτο στο αυριανό παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στη Λάρισα, τέλος, ΑΕΚ και Κέρκυρα αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, με τα δύο γκολ να σημειώνονται στα τελευταία 15 λεπτά.

Ακόμη ένα κακό διήμερο της ελληνικής διαιτησίας

Ασχημη ήταν η εικόνα της διαιτησίας στους αγώνες της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Στον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-1, το γκολ των γηπεδούχων σημειώθηκε από ποδοσφαιριστή που ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι «το διαιτητικό τρίο στα Γιάννενα έχει διαπράξει ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος, τόσο με την κατακύρωση του αντικανονικού (οφσάιντ) γκολ των γηπεδούχων και με τη μη αποβολή του ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Καρανίκα που χτύπησε με τον αγκώνα τον Μάρκους Μπεργκ στο πρώτο ημίχρονο όσο και με τις λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ εις βάρος ποδοσφαιριστών μας και τον μη καταλογισμό πέναλτι για χέρι εντός περιοχής στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι ντροπή να βλέπουμε τέτοιες διαιτησίες στη Super League και η ΚΕΔ πρέπει επιτέλους να λάβει τα μέτρα της γι’ αυτήν την κατάσταση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαιτητής Τζήλος και ο βοηθός Δημητριάδης, βαθμολογήθηκαν με παραπεμπτική βαθμολογία. Στον αγώνα ΟΣΦΠ – Ηρακλής 3-0, ο βοηθός Τζαφόλιας σταμάτησε δύο φορές λανθασμένα ως οφσάιντ επιθέσεις του Ηρακλή, ενώ ο διαιτητής Κιοτζένης δεν έδειξε κίτρινη κάρτα σε μαρκαρίσματα σε Μποτία και Βιάνα, ενώ σταμάτησε με ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ προσπάθεια του Περόνε. Στη Νέα Σμύρνη (Πανιώνιος – Ξάνθη 2-0) ο Τ. Σιδηρόπουλος καταλόγισε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων σε μαρκάρισμα εκτός περιοχής, με αποτέλεσμα η Ξάνθη να εκδώσει ειρωνική ανακοίνωση εις βάρος του στην αγγλική γλώσσα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT