Επιστρέφει το άγχος για τα πλέι οφ στην ΑΕΚ

Επιστρέφει το άγχος για τα πλέι οφ στην ΑΕΚ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ισοπαλία με τον Ηρακλή επανέφερε τον προβληματισμό στις τάξεις της ΑΕΚ, λίγες ημέρες πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στο ποδόσφαιρο της υπερβολής, η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, συνεπώς όσοι πριν από λίγες μέρες αποθεώνονταν μπήκαν από προχθές στο κάδρο των «ευθυνών». Το τραγικό λάθος του Μπάρκα, η ακατανόητη επιλογή αντικατάστασης του Βάργκας, η φοβερή δυσκολία επικράτησης μακριά από το ΟΑΚΑ, είναι μερικές από τις αναγνώσεις της ισοπαλίας της ΑΕΚ.

Το 90λεπτο στο Καυταντζόγλειο, όμως, μπορεί να παρομοιαστεί με όλη τη χρονιά της ΑΕΚ. Η άρτια εκτελεσμένη αντεπίθεσή της και το γκολ του Βάργκας, δείχνει την ποιότητα που διακρίνει την ομάδα. Η έλλειψη συγκέντρωσης μετά το 0-1 λες και το παιχνίδι είχε κριθεί, δείχνει ότι μόνο με το όνομα δεν θα σου χαριστεί τίποτα. Τα προσωπικά αλλά ανθρώπινα και πέρα για πέρα ποδοσφαιρικά λάθη του 23χρονου Βασίλη Μπάρκα, που είναι λογικό να κάνει σφάλματα (και) λόγω απειρίας, δείχνουν ότι οι ευθύνες για τη βαθμολογική θέση δεν βαραίνουν μόνο έναν, αλλά έχουν σίγουρα «ονοματεπώνυμα».

Επί του πρακτέου, η ΑΕΚ κινδυνεύει να μείνει εκτός πεντάδας. Οχι στη θεωρία, αλλά στην πράξη. Ο Μανόλο Χιμένεθ, που ούτως ή άλλως αναλαμβάνει ευθύνες άλλων, καλείται μαζί με τους παίκτες να «ξεχρεώσει» τον τραγικό πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Κοιτάζοντας το πρόγραμμα, ο καθένας διακρίνει πως η ΑΕΚ παίζει δύσκολα εντός έδρας παιχνίδια και πολύ απαιτητικά μακριά από το ΟΑΚΑ, ούσα 3 βαθμούς πίσω από Ξάνθη, 5 πίσω από Παναθηναϊκό, 6 πίσω από ΠΑΟΚ και 8 πίσω από Πανιώνιο… Την Κυριακή με Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και ακολουθεί η ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ, ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη, ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, ο Ατρόμητος στο Περιστέρι, ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, και μετά οι αγώνες με Κέρκυρα, Πλατανιά, Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα, με τους τρεις τελευταίους εκτός έδρας… Προλαβαίνει;

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT