Βαρύ κλίμα και νεύρα στην Μπαρτσελόνα

Βαρύ κλίμα και νεύρα στην Μπαρτσελόνα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μαύρο εξώφυλλο με τα κίτρινα γράμματα που έγραφαν «Τιτανικός» τα έλεγε όλα. Η εφημερίδα «Σπορτ» της Βαρκελώνης απεικόνισε έξοχα την αίσθηση ναυαγίου την οποία έδωσε στους φίλους της η Μπαρτσελόνα κατά και μετά το προχθεσινό 4-0 από τη γηπεδούχο Παρί Σεν Ζερμέν στο Τσάμπιονς Λιγκ, που αφήνει ελάχιστες ελπίδες στους Καταλανούς για πρόκριση στην οκτάδα του θεσμού.

Τον πλέον χαρακτηριστικό τίτλο, όμως, τον είχε χθες η βρετανική «Ντέιλι Τέλεγκραφ», που τιτλοφόρησε το ρεπορτάζ του αγώνα με το «Η σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου». Οι δε μαδριλένικες εφημερίδες στοχοποίησαν και πάλι τον Λιονέλ Μέσι, με την «Ας» να αναφέρει τα προχθεσινά στατιστικά του: 18 λάθος πάσες, κανένα σουτ στο τέρμα.

Ο τεχνικός της Μπάρτσα, Λουίς Ενρίκε, δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του μετά τη συντριβή στο Παρίσι, επιτιθέμενος φραστικά σε δημοσιογράφο, ενώ ο Σέρχιο Μπούσκετς υπονόησε ότι η ομάδα του δεν είχε πλάνο στον αγώνα, συγχαίροντας την Παρί που διέθετε πλάνο. Ο Νεϊμάρ, πάντως, δεν καταθέτει τα όπλα, δηλώνοντας ότι «αν και έχουμε 1% πιθανότητες, έχουμε 99% πίστη»!

Ο γαλλικός και γενικά ο διεθνής Τύπος βρίθει ύμνων για τους Ανχελ ντι Μαρία, Εντινσον Καβάνι, Μάρκο Βεράτι και Αντριάν Ραμπιό, ενώ τα συγχαρητήριά του στην Παρί έδωσε και ο προπονητής της Μονακό, Λεονάρντο Ζαρντίμ. «Μαγεία», «ευφυείς», «εξαιρετική επίδειξη» κ.λπ. ήταν οι χαρακτηρισμοί στη Γαλλία για την Παρί, ο τεχνικός της οποίας, Ουνάι Εμερι, κάτι ξέρει από νοκ άουτ αναμετρήσεις, κερδίζοντας τα τρία προηγούμενα χρόνια το Γιουρόπα Λιγκ με τη Σεβίλλη.

Πρωτοσέλιδο ο Μήτρογλου

Στα πρωτοσέλιδα του πορτογαλικού αθλητικού Τύπου δέσποζε χθες η πανηγυρίζουσα όψη του Κώστα Μήτρογλου, καθώς με τίτλους όπως «Τεράστιοι» και «Ο Μήτρογλου ήρωας της… αποτελεσματικότητας» κυριαρχούσε η νίκη της Μπενφίκα επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ με 1-0 στη Λισσαβώνα. Κεντρικό ρόλο στο λουζιτανικό δημοσιογραφικό πανηγύρι είχε και ο πραγματικός ήρωας της πορτογαλικής ομάδας, ο τερματοφύλακας Εντερσον που δεν νικήθηκε ούτε από το σημείο του πέναλτι.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT