Το VAR έδωσε τη νίκη στη Γαλλία

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διά πυρός και… VAR η Γαλλία πήρε μια πολύ δύσκολη νίκη με 2-1 απέναντι στη μαχητική Αυστραλία στην πρεμιέρα του Γ' Ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας και αυτός ο αγώνας θα μείνει στην ιστορία ως ο πρώτος στη διοργάνωση που εφαρμόστηκε το σύστημα του βιντεοδιαιτητή, ενώ εφαρμόστηκε ξανά το Goal Line Technology.

Εχοντας κατοχή της μπάλας, αλλά παραμένοντας φλύαροι επιθετικά οι «τρικολόρ» προσπάθησαν για το γκολ στο α' ημίχρονο, χωρίς όμως να σκοράρουν. Δημιούργησαν ευκαιρίες με τον Εμπαπέ στο 2', ο οποίος σούταρε στην κλειστή γωνία του Ράιαν, που απέκρουσε με δυσκολία. Στο 6', ο Αυστραλός τερματοφύλακας σταμάτησε τον Γκριζμάν και σιγά σιγά τα «καγκουρό» ισορρόπησαν το παιχνίδι κι όχι μόνο δεν απειλήθηκαν, αλλά έψαξαν με αξιώσεις το γκολ. Στο 17’ ο Λέκι μετά από εκτέλεση φάουλ έκανε την κεφαλιά, μία κόντρα ξεγέλασε τον Γιορίς που έπεσε και έδιωξε με δυσκολία. Στο 45' ο Μπέχιτς απείλησε με σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε μακριά από τα δοκάρια του Γιορίς.

Η Γαλλία μπήκε ξανά επιθετικά στο β ημίχρονο. Ο Γκριζμάν ανατράπηκε από τον Ρίσντον και ο διαιτητής αφού πρώτα συμβουλεύτηκε το βίντεο υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο ίδιος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στο 57’ και έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα.

Οι Αυστραλοί όμως δεν απογοητεύτηκαν. Πέντε λεπτά μετά πάτησαν τη γαλλική περιοχή και ο Ουμτιτί βρήκε την μπάλα με το χέρι μετά από εκτέλεση φάουλ. Το πέναλτι καταλογίστηκε και ο Γέντινεκ ισοφάρισε.

Οι Γάλλοι πήραν ξανά τον έλεγχο του αγώνα αλλά ήταν ξανά φλύαροι με ανούσια κατοχή μπάλας. Στο 80' ήρθε η λύτρωση από τον Πογκμπά ο οποίος πρόλαβε τον Αυστραλό τερματοφύλακα, πέρασε την μπάλα από πάνω του, αυτή βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε οριακά την γραμμή του τέρματος, με το Goal Line Technology να επιβεβαιώνει το γκολ.

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Παβάρντ, Βαράν, Ουμτιτί, Πογκμπά, Γκριζμάν (70’ Ζιρού), Εμπαπέ, Ντεμπελέ (70’ Φεκίρ), Τολισό (78’ Ματουιντί), Καντέ, Ερναντές.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Μίλιγκαν, Μπέχιτς, Ρισντόν, Σένσμπερι, Μόι, Γιέντινακ, Ρόγκιτς, Λέκι, Κρούζε (84’ Αρζάνι), Ναμπούτ (64’ Γιούριτς).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT