Euroleague: Ολυμπιακός – Αναντολού Εφές 87-85

Euroleague: Ολυμπιακός – Αναντολού Εφές 87-85

Ο Σλούκας «σκότωσε» την πρωταθλήτρια Ευρώπης

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με buzzer beater τρίποντο του Κώστα Σλούκα στην παράταση, ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Αναντολού Εφές, στο ΣΕΦ με 87-85 (75-75κ.α.), για την 26η αγωνιστική της Euroleague και επέστρεψε στο… κόλπο της τετράδας, καθώς «έπιασε» με ρεκόρ 14-9 τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στην 4η θέση. 

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 42-41, 61-61, 75-75κ.α., 87-85 παρ.

Σε ένα «must win» παιχνίδι για τους «ερυθρόλευκους», ο Σλούκας… θύμισε ξανά τον ηγέτη που έβλεπε στο πρόσωπό του ο Ολυμπιακός όταν τον ξανάφερε στο ΣΕΦ. Mετά τη μεγαλειώδη εμφάνισή του με την ΑΕΚ, ο διεθνής γκαρντ πέτυχε 23 πόντους (4/6 τρίποντα), μοίρασε 6 ασίστ, μάζεψε 5 ριμπάουντ και έκανε 1 κλέψιμο, σε 38:36΄΄ συμμετοχής. Η ομάδα του Πειραιά ανέβηκε στο 14-9 και πλέον η υπόθεση πρόκρισης στα πλέι οφ είναι πιο ορατή από ποτέ. 

Για να φτάσει ο Ολυμπιακός στην πρώτη νίκη του μετά από περίπου τρία χρόνια επί της Αναντολού Εφές χρειάστηκε να καταθέσουν ψυχή όλοι οι παίκτες του Μπαρτζώκα. Ο Σάσα Βεζένκοφ είχε 16 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο Μουσταφά Φαλ είχε 10 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ έδινε διαρκώς δεύτερες ευκαιρίες σκεπάζοντας τα καλάθια στα τελευταία λεπτά, όταν κρίνονταν όλα. 

Ο Βασίλιε Μίτσιτς με double double (12π., 13 ασίστ) πήγε να… πάρει το παιχνίδι για την Εφές (12-12), ενώ ο Τιμπόρ Πλάις έκανε πάρτι στη ρακέτα του Ολυμπιακού αξιοποιώντας τις ασίστ του πρώτου. Στο έξτρα πεντάλεπτο, ένας «σβηστός» έως τότε Σέιν Λάρκιν, πέτυχε δύο τρίποντα και οι «καρδιές είχαν σπάσει» στο ΣΕΦ. 

Όμως, μίλησε η ψυχή των παικτών του Μπαρτζώκα και το καθαρό μυαλό του Σλούκα, όταν είχε την υπομονή να κάνει την προσποίηση στον Μοερμάν, με τον χρόνο να τρέχει αδυσώπητα, για να πάρει το σουτ τριών πόντων και να ευστοχήσει σε… νεκρό χρόνο.   

Κι όλα αυτά χωρίς τον βασικό περιφερειακό αμυντικό του Ολυμπιακού, Τόμας Ουόκαπ, αφού δύο ώρες πριν το τζάμπολ, έγινε γνωστό πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν μπορούσε να τον υπολογίζει, καθώς ο Αμερικανός ταλαιπωρείται από μυϊκό σπασμό οσφυϊκής μοίρας.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT