Με όλα της τα όπλα η εθνική μπάσκετ

Ο Αύγουστος μπορεί να είναι ο κατεξοχήν μήνας των διακοπών, ωστόσο για το ελληνικό μπάσκετ θα αποτελέσει διάστημα σκληρής δουλειάς, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για την επιστροφή της «επίσημης αγαπημένης» στην καρδιά των Ελλήνων φιλάθλων

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αύγουστος μπορεί να είναι ο κατεξοχήν μήνας των διακοπών, ωστόσο για το ελληνικό μπάσκετ θα αποτελέσει διάστημα σκληρής δουλειάς, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για την επιστροφή της «επίσημης αγαπημένης» στην καρδιά των Ελλήνων φιλάθλων.

Την ερχόμενη Δευτέρα η Εθνική ξεκινάει την προετοιμασία της για τους δύο μεγάλους στόχους που έχει θέσει: την εξασφάλιση της πρόκρισης στο Μουντομπάσκετ του 2023 και τη διάκριση στο προσεχές Ευρωμπάσκετ (1-18.9). Στυλοβάτης της νέας προσπάθειας θα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος συγκαταλέγεται στις επιλογές του Δημήτρη Ιτούδη που ανακοινώθηκαν χθες.

Στο πρόγραμμα της προετοιμασίας περιλαμβάνονται δυο φιλικά με την Ισπανία (9.8 στο ΟΑΚΑ και 11.8 στη Μαδρίτη) και το τουρνουά «Ακρόπολις» (17-18-19.8, ΟΑΚΑ) με τη συμμετοχή Γεωργίας, Πολωνίας και Τουρκίας.

Σε αυτά τα πέντε τεστ, ο Δημήτρης Ιτούδης θα «μοντάρει» την ομάδα ενόψει των δύο αγώνων με Σερβία (25.8, Βελιγράδι) και Βέλγιο (28.8, ΟΑΚΑ) για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ αλλά και της πρώτης φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι κλήσεις συνοπτικά: Γ. Αντετοκούνμπο, Θ. Αντετοκούνμπο, Ντόρσεϊ, Σλούκας, Παπανικολάου, Λαρεντζάκης, Λούντζης , Παπαγιάννης, Μποχωρίδης, Μαντζούκας, Χουγκάζ, Π. Καλαϊτζάκης, Καλάθης, Παπαπέτρου, Κασελάκης, Μωραΐτης, Τανούλης, Νετζήπογλου, Αλ. Αντετοκούνμπο, Κ. Αντετοκούνμπο, Δ. Αγραβάνης, Γόντικας, Κουζέλογλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT