Εθνική μπάσκετ: Οι… αλχημείες με Γουόκαπ – Ντόρσεϊ και το γόνατο του Αντετοκούνμπο

Εθνική μπάσκετ: Οι… αλχημείες με Γουόκαπ – Ντόρσεϊ και το γόνατο του Αντετοκούνμπο

Ο Δ. Ιτούδης επέλεξε τον πλέι μέικερ του Ολυμπιακού «θυσιάζοντας» τον Ντόρσεϊ και περιμένει τα δεδομένα με τον άσο των Μπακς

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Tόμας Γουόκαπ, όπως αναμενόταν, πήρε τη θέση του Τάιλερ Ντόρσεϊ στην Εθνική, με τον ομοσπονδιακό προπονητή Δημήτρη Ιτούδη να προσπαθεί να καλύψει το κενό του Σλούκα στη θέση «1» (εκεί όπου βρίσκεται ο Καλάθης), θυσιάζοντας στο «2» έναν ποιοτικότατο γκαρντ, όπως ο άσος της Φενέρ.

Η ελληνική ομάδα μετρά αντίστροφα για το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ, το οποίο αρχίζει στις 25 Αυγούστου, και πέραν της απώλειας του πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού και πλέον αυτής του Ντόρσεϊ, ο κόουτς Ιτούδης βλέπει ένα τεράστιο ερωτηματικό να αιωρείται πάνω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, ολοκλήρωσε τη σεζόν στο ΝΒΑ, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στο γόνατό του. Χρειάστηκε να κληθεί κορυφαίος Ελληνας ορθοπεδικός στις ΗΠΑ, ώστε ο Γιάννης να βγάλει τη σεζόν με ενέσεις (σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δυσκολευόταν ακόμη και να εκτελέσει βολές, καθώς όταν λύγιζε το γόνατο για να εκτελέσει, πονούσε).

Τον προηγούμενο μήνα, μάλιστα, υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση στις ΗΠΑ και πλέον οι Μιλγουόκι παρακολουθούν πολύ στενά την πορεία του Ελληνα παίκτη, εκφράζοντας την ανησυχία τους εν όψει του επερχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου και της καταπόνησης που αναμένεται να υποστεί.

Κρίσιμο σημείο για το αν ο Γιάννης δώσει τελικά το παρών στη μεγαλύτερη διοργάνωση μπάσκετ μετά τους Ολυμπιακούς, θα είναι τα φιλικά της Εθνικής, εκεί όπου πέραν της ετοιμότητας της ομάδας, θα δοκιμαστεί και αυτή του Αντετοκούνμπο. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως αν τελικά ο παίκτης των Μπακς βγάλει χωρίς ενοχλήσεις τα φιλικά, η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο (αν δοθεί τελικώς το «οκ») θα έχει… χρονοδιακόπτη. Δηλαδή ο Γιάννης, δεν θα βγάζει 30λεπτα στα ματς του ομίλου, αλλά θα συμμετάσχει συντηρητικά.

Κι αν η Εθνική αναμένεται να έχει βατή εκκίνηση απέναντι στην Ιορδανία στις 26 Αυγούστου, δύο μέρες μετά θα αντιμετωπίσει την υποψήφια για το χρυσό μετάλλιο, ομάδα των ΗΠΑ και στις 30 του μήνα θα κλείσει τις υποχρεώσεις της στον όμιλο κόντρα στη Ν. Ζηλανδία.

Εδώ θα πρέπει να τονιστεί, ότι και ο Κώστας Αντετοκούνμπο υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση για το ίδιο πρόβλημα με τον αδερφό του.

Οι μέρες του μεγάλου ραντεβού του μπάσκετ πλησιάζουν, με τον Δ. Ιτούδη και την ΕΟΚ να έχουν να διαχειριστούν αρκετά ζητήματα που αιωρούνται μέχρι στιγμής και θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να ξεκαθαρίσουν, ώστε η ομάδα να πάει στη Μανίλα συμπαγής και έτοιμη προκειμένου να διεκδικήσει με αξιώσεις μια διάκριση την οποία κυνηγά από το 2009…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT