Kαλή η κλήρωση για την εθνική μπάσκετ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, τη Σεβίλλη, όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του δεύτερου ομίλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, η εθνική ομάδα μπάσκετ βάζει πλώρη για νέες διακρίσεις, έχοντας καθήκον να αξιοποιήσει την πρόσκληση παρουσίας που κέρδισε από τη FIBA, καθώς ήταν μία από τις τέσσερις «εκλεκτές», μαζί με την Τουρκία, τη Φινλανδία και τη Βραζιλία.

Η χθεσινή κλήρωση για την πρώτη φάση των ομίλων (30/8 – 4/9/2014) έφερε αντιπάλους της εθνικής ομάδας την Αργεντινή, τις Φιλιππίνες, τη Σενεγάλη, την Κροατία και το Πουέρτο Ρίκο. Την πρόκριση στη φάση των «16» για τα νοκ αουτ παιχνίδια θα κερδίσουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες, ενώ μεγάλη σημασία θα έχει η κατάταξη, καθώς η συνέχεια θα είναι πολύ δυσκολότερη, λόγω της «διασταύρωσης» (1ος-4ος, 2ος-3ος) με τις 4 πρώτες ομάδες του πρώτου ομίλου, στον οποίο κληρώθηκαν η οικοδέσποινα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Ισπανία, η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2013, Γαλλία, η Σερβία, η Βραζιλία, η Αίγυπτος και το Ιράν.

Αν, θεωρητικά, η Ισπανία και η Γαλλία κατακτήσουν τις δύο πρώτες θέσεις, η Ελλάδα πρέπει και μπορεί –βάσει πληρότητας και δυνατοτήτων που θα έχει– να τις αποφύγει, κατακτώντας, επίσης, μία εκ των δύο πρώτων θέσεων στον β΄ όμιλο, ώστε να αντιμετωπίσει τους Σέρβους ή τους Βραζιλιάνους, που έχουν σαφές προβάδισμα πρόκρισης στους «16».

Τα «παθήματα» των καταστροφικών ηττών που γνώρισε η εθνική ομάδα από τη Νιγηρία στο προολυμπιακό τουρνουά του 2012 και από τη Φινλανδία, στην πρώτη φάση του περυσινού Ευρωμπάσκετ, έχουν γίνει «μάθημα» στους διεθνείς παίκτες, όπως φαίνεται και στην εκτίμηση του Κώστα Παπανικολάου για την κλήρωση: «Αν κοιτάξουμε τη διασταύρωση της δεύτερης φάσης, πριν από την πρώτη φάση, θα είναι λάθος. Πρέπει να εστιάσουμε στον όμιλό μας. Εκεί μπαίνουν οι βάσεις για τη συνέχεια. Δεν είναι σωστό να κοιτάζεις τόσο μπροστά. Εφόσον μας δόθηκε η ευκαιρία να παίξουμε στο Παγκόσμιο, το πλέον σημαντικό είναι, πλέον, να είμαστε υγιείς και έτοιμοι, όταν η ομάδα μας χρειαστεί».

Η Εθνική με τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο του 2014 «έκλεισε» θέση και στο Ευρωμπάσκετ του 2015, στην Ουκρανία, ενώ σύντομα θα υπάρξει οριστικοποίηση συμφωνίας με τον νέο προπονητή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για τα δύο επόμενα χρόνια. Πρώτος υποψήφιος είναι ο Φώτης Κατσικάρης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT