Με ανεβασμένη ψυχολογία ο ΠΑΟ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Παναθηναϊκός έδειξε ότι έχει… σφυγμό απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, αποτίναξε την ηττοπάθεια των δύο πρώτων αγώνων στη Μόσχα, χάρις στην ψυχική δύναμη που αντλεί στο ΟΑΚΑ και καλείται να κάνει το καθήκον του και στον σημερινό, τέταρτο προημιτελικό (21.45), ισοφαρίζοντας σε 2-2 νίκες. Ωστόσο, οι «πράσινοι» πλήρωσαν ακριβά τη νίκη τους κόντρα στους Ρώσους, αφού ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τιμωρήθηκε με πρόστιμο 150.000 ευρώ από τον αθλητικό δικαστή της Ευρωλίγκας, λόγω της λεκτικής επίθεσής του προς τους διαιτητές μετά τη λήξη του αγώνα. Επιπλέον, επεβλήθη πρόστιμο και στην ΚΑΕ ύψους 30.000 ευρώ για χρήση καπνογόνων, λέιζερ και ρίψη αντικειμένων στο τερέν.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «πράσινοι» έστρεψαν στην πλευρά τους τον… διακόπτη της ψυχολογίας και πιστεύουν ότι όπως και πέρυσι, θα χρειαστεί και ο πέμπτος αγώνας, την Τρίτη, στη Μόσχα για να κριθεί ποια ομάδα θα βρεθεί στο φάιναλ φορ.

Η ρωσική «αρκούδα» δεν είναι ανίκητη και είναι αναμενόμενη η αντίδρασή στο τέταρτο παιχνίδι για να πιστοποιήσει με τρίτη νίκη την ποιοτική ανωτερότητά της και τις περισσότερες επιλογές παικτών που διαθέτει, μέχρι την τελευταία θέση της 12άδας της. Η κόπωση και των δύο ομάδων θα παίξει καθοριστικό ρόλο, ύστερα από τα τρία πρώτα παιχνίδια και ιδιαίτερα ο Παναθηναϊκός που χρειάζεται υπέρβαση για να νικήσει τους Μοσχοβίτες, πρέπει να κάνει διαχείριση για να διατηρήσει τη μαχητικότητά του, σταθερά σε υψηλό επίπεδο. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι ρεαλιστής για την αντιμετώπιση της ΤΣΣΚΑ στο τέταρτο παιχνίδι: «Δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι θα κερδίσουμε κι αυτό το παιχνίδι από τα σουτ. Για να τα καταφέρουμε, πρέπει να κάνουμε τρία πράγματα. Να παίξουμε καλή άμυνα, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην επιτρέψουμε στην ΤΣΣΚΑ να βάλει εύκολα καλάθια. Επίσης, θα πρέπει να έχουμε ισορροπία ανάμεσα στο παιχνίδι μέσα στη ρακέτα και στο περιφερειακό σουτ».

Για τον Βλάντο Γιάνκοβιτς, η δύναμη του κόσμου που αναμένεται να εξαντλήσει τα εισιτήρια του σημερινού αγώνα, θα παίξει ξανά καθοριστικό ρόλο: «Εχουμε, πλέον μεγάλο ενθουσιασμό και ισχυρή ψυχολογία. Ο κόσμος μας βοήθησε πολύ και πιστεύω ότι οι φίλαθλοί μας νίκησαν τον τρίτο αγώνα. Σε διάστημα μιας ημέρας, θα πρέπει να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και να καταφέρουμε να παρουσιάσουμε ένα ακόμη πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT