Να αξιοποιηθούν

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπάσκετ από τους 18άρηδες παίκτες μας αποδεικνύει πως στη χώρα μας δεν λείπει το ταλέντο. Και η επιτυχία των πιτσιρικάδων λαμβάνει μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς πως η ανάδειξη αυτών των αθλητών δεν γίνεται από σχεδιασμό και οργάνωση της πολιτείας, αφού δεν υπάρχει ο σχολικός αθλητισμός αλλά ούτε των συλλόγων, οι οποίοι δεν ασχολήθηκαν ποτέ να επενδύσουν ουσιαστικά σε ακαδημίες.

Θα πείτε φυσικά και από πού… ξεφύτρωσαν αυτοί οι παίκτες. Η απάντηση είναι στο έμφυτο ταλέντο που υπάρχει στο DNA των Ελλήνων, όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά και σε πολλά άλλα αθλήματα. Επομένως, αν υπήρχε η στοιχειώδης οργάνωση, τότε οι επιτυχίες θα ήταν πολύ περισσότερες.

Ας ελπίσουμε τώρα οι ομάδες που έχουν στο δυναμικό τους αυτά τα παιδιά ότι θα τα αξιοποιήσουν, όχι μόνο επικοινωνιακά, αλλά και αγωνιστικά. Δεν θα τα «θυσιάσουν» για να παίξει στη θέση τους ένας τυχάρπαστος ξένος, επειδή «πουλάει» στον οπαδό το «όνομα».

Σε μία εποχή που τα οικονομικά των συλλόγων στα επαγγελματικά αθλήματα βρίσκονται στη χειρότερή τους περίοδο, ας αποφασίσουν, επιτέλους, τα αφεντικά τους να επενδύσουν στο μέλλον αλλά και στο παρόν. Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά έχουν περάσει με «άριστα» τις εξετάσεις και απέδειξαν πως μπορούν να βοηθήσουν άμεσα τις ομάδες τους. Ας μην πάει χαμένη η μεγάλη τους επιτυχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT