Το κύπελλο βάφτηκε «πράσινο»

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 17ο κύπελλο στην ιστορία του κατάκτησε η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού νικώντας στον μεγάλο τελικό τον Φάρο Κερατσινίου με 101-54. Η ομάδα του "τριφυλλιού" είναι ο πολυνίκης της διοργάνωσης του κυπέλλου αφού μετράει 17 τίτλους. Ακολουθούν: Ολυμπιακός 9, Άρης 8, ΑΕΚ 3, ΠΑΟΚ 3 και Πανιώνιος με 1.

Από το πρώτο λεπτό ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και δεν έδωσε το παραμικρό περιθώριο στον Φάρο Κερατσινίου να ελπίζει πως μπορεί να απειλήσει. Η διαφορά ανέβαινε συνεχώς φτάνοντας τελικά στο +47 (101-54) στο φινάλε του αγώνα.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Μιχάλης Κακιούζης που συμμετείχαν για τελευταία φορά σε τελικό Κυπέλλου τιμήθηκαν από τον ΠΣΑΚ για την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό. Ο Διαμαντίδης στις δώδεκα  παρουσίες του σε τελικό κυπέλλου, έχει κατακτήσει το τρόπαιο δέκα φορές και είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας. Από το 2005 και έπειτα, που συμμετέχει σε τελικούς με τα χρώματα του «τριφυλλιού» μόλις δύο φορές (το 2010 και το 2011) δεν κατάφερε να πανηγυρίσει το τρόπαιο.

Στο μεταξύ, οι 57 πόντοι που σημείωσε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο συνιστούν ρεκόρ στην ιστορία των τελικών του Κυπέλλου Ελλάδας. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση ανήκε στον ΠΑΟΚ ο οποίος το 1989 προηγούνταν του – Άρη με 51-49 ημίχρονο.

Τα δεκάλεπτα: 12-31, 26-57, 38-76, 54-101.

ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (Πολέμης): Παπαδόπουλος 2, Κουντουράς, Καράμπουλας 11, Μπατής 2, Πετροδημόπουλος 4, Λιακόπουλος 4, Αγγελόπουλος 7, Κομποδιέτας 3, Κατούφας 2, Κακιούζης, Παπαμακάριος 5, Σκορδίλης 14.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Χέινς 8, Χαραλαμπόπουλος 6, Μποχωρίδης 9, Γιάνκοβιτς 13, Φώτσης 4, Ραντούλιτσα 3, Φελντέιν 11, Διαμαντίδης 8, Γκιστ 13, Καλάθης 9, Παπαγιάννης 12, Κούζμιτς 5.

MVP o Διαμαντίδης

 

O Δημήτρης Διαμαντίδης αναδείχθηκε MVP σε ένα ματς που αποθεώθηκε αλλά στις δηλώσεις του έδωβσε αμε΄σως το σύνθημα για την επόμενη ημέρα της ομάδας:  "Όπως είπα και χθες, στόχος της ομάδας ήταν να κατακτήσει το Κύπελλο, να είναι σοβαρή και να δείξει σεβασμό στον αντίπαλο. Έτσι έγινε. Κατακτήσαμε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Χαιρόμαστε σήμερα και από αύριο σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα".

Σε ερώτηση για τον τίτλο που κατάκτησε είπε:

"Στην ομάδα που είμαι, ο στόχος είναι να κατακτάει τίτλους. Στο φινάλε προσπαθείς γι αυτό το πράγμα. Αυτός είναι ο στόχος που έχεις, όταν τα καταφέρνεις είσαι χαρούμενος και φεύγει ένα άγχος από πάνω σου. Αυτό όμως διαρκεί για μία μόνο μέρα. Την επόμενη έχεις τα ίδια πράγματα στο μυαλό σου. Δεν το σκέφτομαι διαφορετικά. Έχω στο μυαλό μου ότι υπάρχουν άλλοι τρεις μήνες, γεμάτοι παιχνίδια. Θέλω να παίζω, να είμαι καλά και να μην σκέφτομαι κάτι άλλο. Αν μπορούμε να κατακτούμε τίτλους, αυτός είναι ο στόχος. Μέσα σε όλα αυτά που γίνονται, μην είστε σίγουροι ότι το χαιρόμαστε. Έχουμε ακόμα…".

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT