7 σελίδες που βάζουν γκολ από τα αποδυτήρια

7 σελίδες που βάζουν γκολ από τα αποδυτήρια

Λίγο πριν την έναρξη του Μουντιάλ, σκρολάρουμε σε 7 σοσιαλμιντιακούς λογαριασμούς που αγαπούν το ποδόσφαιρο χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι απίθανα τα πράγματα που μπορεί κανείς να βρει ψάχνοντας στον μαγικό κόσμο του ίντερνετ (εξού και μαγικός). Και το δημοφιλέστερο άθλημα του κόσμου δεν θα μπορούσε παρά να έχει γίνει χρυσός στα χέρια ανθρώπων με εξυπνάδα, χιούμορ, αρκετό ελεύθερο χρόνο και κυρίως, μεγάλη αγάπη για το ποδόσφαιρο. 

Όσο μετράμε αντίστροφα για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, σκρολάρουμε σε 7 εκλεκτούς ποδοαφαιρικούς λογαριασμούς στα social media:

Footy Scran 

Μια σελίδα αφιερωμένη σε όλα αυτά που μπορεί κανείς να φάει στα ποδοσφαιρικά γήπεδα του κόσμου. Άλλα φαίνονται λαχταριστά, άλλα πιθανότερο δεν θα θέλαμε να τα φάμε ούτε μετά από ημέρες ασιτίας και όλα συνοδεύονται…με την τιμή τους στα posts. Κάπως έτσι, υπάρχουν εκείνοι που δίνουν 11.50 λίρες για κοτομπουκιές σε παιχνίδι των Lionesses στην Αγγλία αλλά και άλλοι που αγοράζουν ένα γενναίο κοκ με 2.50 ευρώ στο γήπεδο του Ιωνικού.  

Για τους λάτρεις της στατιστικής 

Η σελίδα που έχει κάνει το όνομά της φράση στα στόματα ακόμα και όσων δεν είναι ποδοσφαιρόφιλοι, με έναν πολύ νεαρό Χρήστο Σωτηρακόπουλο στην φωτογραφία προφίλ της καταγράφει τα πιο πιθανά αλλά κυρίως απίθανα στατιστικά γύρω από «τη στρογγυλή θεά». 

Τμήμα ψυχολογικής ανάλυσης και υποστήριξης οπαδών Liverpool

Το να είσαι Λίβερπουλ είναι πονεμένη υπόθεση, όπως θα επιβεβαιώσουν και οι φανατικότεροι οπαδοί των «Κόκκινων». Σε αυτή τη γωνιά του ελληνικού Facebook κάθε υποστηρικτής της Λίβερπουλ θα βρει το «πατ πατ» στην πλάτη που χρειάζεται για όλες τις δύσκολες στιγμές. Γιατί, όπως και να ‘χει, με αυτή την ομάδα, «You’ll never walk alone». 

Φούτμπολ 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΦΟΥΤΜΠΟΛ (@futbol_gr)

Καλά τα μεγάλα γήπεδα και οι ακόμα πιο μεγαλοπρεπείς διοργανώσεις (σαν αυτή που αναμένουμε στο Κατάρ καλή ώρα), αλλά η ομορφιά του ποδοσφαίρου κρύβεται και στις τοπικές ομάδες, τα πρόσωπα των οπαδών, μία φανέλα σε μία βιτρίνα. Το περιοδικό Φούτμπολ ψάχνει τα γήπεδα και τους πρωταγωνιστές τους στις πιο απομακρυσμένες γωνιές της Ελλάδας, με μία αισθητική και έναν ρομαντισμό που λείπει από τη στείρα αθλητικογραφία και μπορείτε πέρα από τις σελίδες του, να παίρνετε μία γεύση και από τους λογαριασμούς του στα social media. 

El Sombrero

Αυτό που ξεκίνησε πίσω στο 2009 ως ένα blog μεταξύ φίλων, έγινε μία από τις πιο αγαπημένες ποδοσφαιρικές σελίδες εκεί έξω που κρατά ακόμα αγνή την αγάπη της για το ποδόσφαιρο, εξαπλώθηκε και στα social media και αισίως, η ομάδα του El Sombrero κυκλοφόρησε φέτος το πρώτο της βιβλίο, «Ο Γύρος του Κόσμου με Ένα Σομπρέρο» με 45 ιστορίες στις οποίες, όπως λένε και οι ίδιοι, «το ποδόσφαιρο είναι μόνο η αφορμή». 

Out of Context Football

Αυτό ακριβώς που λέει και ο τίτλος της σελίδας: memes, φωτογραφίες και στιγμιότυπα ποδοσφαιριστών εντός και εκτός γηπέδου που συχνά ο λόγος για τον οποίο είναι αστεία είναι ακριβώς το ότι είναι…out of context. 

*Για τους μυημένους στο Football Manager, η σελίδα υπάρχει και σε εκδοχή Out of Context Football Manager.

Stop That Football

Για όσες φορές είπατε «Τι έκανε τώρα», το Stop That Football (που υπάρχει και σε εξειδικευμένες εκδοχές για ομάδες και παίκτες) απομονώνει «διαστημικά» γκολ και στιγμιότυπα που θέλετε να βλέπετε ξανά και ξανά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT