Δεν θα έρθει για το ντέρμπι ο Κροάτης διαιτητής Γιόβιτς

Δεν θα έρθει για το ντέρμπι ο Κροάτης διαιτητής Γιόβιτς

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ο ορισμός του Φραν Γιόβιτς στο ντέρμπι Παναθηναϊκός Ολυμπιακός για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ να προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, όμως τελικά ο Κροάτης διαιτητής δεν θα ταξιδέψει στη χώρα μας για να διευθύνει την αναμέτρηση των «αιωνίων», καθώς δήλωσε κόλλημα εξαιτίας τραυματισμού. Ετσι σήμερα αναμένεται να τοποθετηθεί από την ΚΕΔ νέος διαιτητής, αυτή τη φορά από την κατηγορία elite.

Υπενθυμίζεται ότι όταν έγινε γνωστό το όνομα του ρέφερι της Λεωφόρου που δεν ανήκει στην κατηγορία elite, ούτε προέρχεται από κάποιο μεγάλο πρωτάθλημα, υπήρξε έντονη αντίδραση του Ολυμπιακού με δύο ανακοινώσεις, ζητώντας μεταξύ άλλων την παρέμβαση της FIFA και της UEFA, ενώ με δική του ανακοίνωση ο Παναθηναϊκός απαίτησε την παραίτηση του αρχιδιαιτητή, Στιβ Μπένετ.

Αρχικά αντέδρασε ο Ολυμπιακός ο οποίος με ανακοίνωσή του, κάλεσε την FIFA και την UEFA να παρέμβουν αλλιώς όπως επεσήμανε «η ευθύνη για ό,τι συμβεί θα είναι και δική τους». Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός καθώς και αυτός επιτέθηκε στον Στιβ Μπένετ, καλώντας τον να παραιτηθεί «από την στιγμή που δεν μπορεί να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του”.

Η ΕΠΟ στα πυρά που δέχτηκε προσπάθησε να δικαιολογήσει την επιλογή του Κροάτη αναφέροντας ότι αρχικά είχε ορισθεί elite διαιτητής από το Ισραήλ, ο οποίος όμως δήλωσε κώλυμα. Μάλιστα επισήμανε στην ανακοίνωσή της ότι ο Στιβ Μπένετ ζήτησε τη μεσολάβηση της UEFA για elite διαιτητές από τη Γερμανία και την Ιταλία, όμως οι ομοσπονδίες τους απάντησαν αρνητικά.

Τέλος, νωρίτερα και κατά την παρουσίαση των πρόδρομων εργασιών στον Βοτανικό, θέση είχε πάρει και ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος: «Υπάρχει μια τεράστια διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό δεν το έχει αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και δεν ξέρω και εάν είναι διατεθειμένη, εάν θέλει να την αντιμετωπίσει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά τους ορισμούς για τα πλέι οφ: ΑΕΚ-Αρης: Ρατσκόφσκι από την Πολωνία (VAR: Γιάκουμπικ), ΠΑΟΚ-Βόλος: Φωτιάς (VAR: Μανούχος).

Στα πλέι άουτ ορίστηκαν οι: Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα: Γκορτσίλας (VAR: Σιδηρόπουλος), ΟΦΗ-Λαμία: Ευαγγέλου (VAR: Παπαπέτρου), Αστέρας –Λεβαδειακός: Τσαγκαράκης (VAR: Περράκης), Παναιτωλικός-Ιωνικός: Βεργέτης (VAR: Κουμπαράκης).

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT