Super League: Νέα παράταση στην αγωνία

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ άφησαν βαθμούς στις έδρες τους, χωρίς όμως να μπορέσει κανείς από τους δύο να εκμεταλλευθεί το «δώρο» του άλλου

5' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαζί τις νίκες, μαζί και τις… γκέλες. Ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο και η ΑΕΚ στο 0-0 με τον Ολυμπιακό στην «Opap Arena» και συνεχίζουν μαζί στην κορυφή της Super League, έπειτα από την ολοκλήρωση και της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ.

Ετσι δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε του φετινού συγκλονιστικού πρωταθλήματος, η αγωνία παρατείνεται ακόμα περισσότερο για το ποια θα είναι εκείνη η ομάδα που θα κόψει πρώτη το νήμα, με τους «πράσινους» πάντως να έχουν το πλεονέκτημα στην περίπτωση της ισοβαθμίας.

Τέλος στο «Βικελίδης» ο Αρης νίκησε με 4-2 τον Βόλο και «κλείδωσε» και μαθηματικά την 5η θέση που δίνει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.


Εμεινε οδηγός, παρά την απώλεια

Στη Λεωφόρο, όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τον Παναθηναϊκό. Σε ματς σαν και αυτό που καθορίζουν τίτλους, το ζητούμενο είναι το γρήγορο γκολ και ο Παναθηναϊκός το βρήκε μόλις στο 9ο λεπτό, όταν ο Σπόραρ κατάφερε να μπει στην περιοχή του ΠΑΟΚ, εκεί έχασε την ισορροπία του και από την παρέμβαση του Κεντζιόρα, όμως αν και πεσμένος «έστρωσε» την μπάλα στον Μαντσίνι που ακολουθούσε την φάση και αυτός με ωραίο πλασέ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του στη φλεγόμενη Λεωφόρο.

Όμως το γκολ αυτό αντί να δώσει επιπλέον ώθηση στον Παναθηναϊκό κατά κάποιο τρόπο αφύπνισε τους παίκτες του Δικεφάλου που σταδιακά πήραν τον έλεγχο του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να γυρνά από νωρίς πίσω. Παρόλα αυτά το «τριφύλλι» άγγιξε το 2-0 στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν ο Κοτάρσκι σταμάτησε το σουτ του Μπερνάρ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει το γρήγορο γκολ που θα του έδιωχνε το άγχος και το πλησίασε στο 54’ με τον Σπόραρ, με τον Κατάρσκι να λέει ξανά «όχι» στην προσπάθεια του Σλοβένου επιθετικού. Ετσι το τέρμα που έψαχναν οι γηπεδούχοι, το βρήκε ο ΠΑΟΚ, με τον Μπράντον Τόμας, ο οποίος έπειτα από ατομική προσπάθεια, πλάσαρε έξυπνα μέσα από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα πρώτα στο δεξί κάθετο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Μπρινιόλι, κάνοντας το 1-1.

Η ισοφάριση έμοιαζε με ηλεκτροσόκ για τον Παναθηναϊκό που βγήκε στην επίθεση, όμως απέναντι του είχε έναν εξαιρετικό Κοτάρσκι. Στο 62ο σταμάτησε με τα πόδια το σουτ του Μπερνάρ μέσα από την περιοχή, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό (63’) ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έκανε άλλη μία τεράστια επέμβαση, όταν από απευθείας φάουλ του Μπερνάρ, η μπάλα κόντραρε στο τείχος, άλλαξε πορεία, αλλά ο Κροάτης τερματοφύλακας εκτινάχθηκε απ’ την άλλη πλευρά κι έδιωξε σε κόρνερ. Η τελευταία καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 80ό λεπτό, όταν το σουτ του Μαντσίνι χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.

Η αποβολή του Σένκεφελντ με απευθείας κόκκινη στο 84’ για χτύπημα με τις τάπες στο κεφάλι του Μπράντον, ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να παίξει στα τελευταία λεπτά για την ισοπαλία, περιμένοντας πλέον τα νέα από τη Νέα Φιλαδέλφεια…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Μαντσίνι (86’ Παλάσιος), Τσόκαϊ (86’ Μάγκνουσον), Τσέριν, Μπερνάρ (74’ Κλεϊνχέισλερ), Ιωαννίδης, Σπόραρ (62’ Ρουμπέν).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (81’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Ντάντας (71’ Σβαμπ), Φελίπε Σοάρες, Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (81’ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα (28’ λ.τρ. Μπράντον Τόμας).


Δεν πήρε το «δώρο»

Η ΑΕΚ αν και άκουσε αυτό που ήθελε από την Λεωφόρο, δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ολυμπιακού που την κράτησε στο 0-0 και έτσι έχασε την ευκαιρία να περάσει μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας και ενώ απομένουν δύο στροφές για το φινάλε του πρωταθλήματος.

Η Ενωση αν και είχε την μπάλα στα πόδια της και ήταν η ομάδα που άσκησε την περισσότερη πίεση δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Τζολάκη.

Αντίθετα οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι με σουτ του Μπακαμπού στο 21ο λεπτό, με την ΑΕΚ να απαντά ένα λεπτό μετά με τον Λιβάι Γκαρσία, όμως η τελική του προσπάθεια ήταν αδύναμη και δεν δημιούργησε πρόβλημα στον νεαρό γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης στο 57ο λεπτό όταν μετά το σουτ του Σαμασέκου και την ασταθή απόκρουση του Αθανασιάδη ο Μπιέλ αν και πήγε πρώτος στην μπάλα, αστόχησε ουσιαστικά σε κενή εστία.

Στα εννέα λεπτά καθυστέρησης που έδωσε ο διαιτητής, η ΑΕΚ «εγκαταστάθηκε» γύρω από την περιοχή του Τζολάκη και προσπάθησε με αιχμή του δόρατος τον Γκαρσία να πετύχει το «χρυσό» γκολ, χωρίς όμως να καταφέρει, με την αγωνία για τον τίτλο να παίρνει παράταση.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμάντι (81΄ Φερνάντες), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (60΄ Πινέδα), Άμραμπατ (90+3΄ Ζίνι), Γκατσίνοβιτς (81΄ Ελίασον), Τσούμπερ (60΄ Μάνταλος), Γκαρσία.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα (46΄ Ντόι), Ρέαμπτσουκ, Σαμασέκου (76΄ Κασάμι), Εμβιλά, Χουάνγκ (89΄ Βρουσάι), Μπιέλ (64΄ Μασούρας), Φορτούνης, Μπακαμπού (76΄ Ελ Αραμπί).


Στο Conference και μαθηματικά

Εχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λούις Πάλμα που πέτυχε δύο γκολ και είχε μια ασίστ, ο Αρης δεν δυσκολεύθηκε απέναντι στον Βόλο, καθώς επικράτησε στο «Βικελίδης» με 4-2 και έσωσε εν μέρη την κακή φετινή του σεζόν εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα προκριματικά του Conference League.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 3ο λεπτό ο Λούις Πάλμα με σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-0 από το σημείο του πέναλτι λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Ο Βόλος βρήκε με τη σειρά του δίχτυα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με τον Τάχατο να μειώνει σε 2-1 στο 50ό λεπτό, όμως οι «κίτρινοι» αντέδρασαν άμεσα, όταν τρία λεπτά αργότερα ο Λούις Πάλμα σέρβιρε υπέροχα στον Άντρε Γκρέι ο οποίος με προβολή έκανε το 3-1.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν ξανά στο 55’ όταν ο Αλχο με προβολή έκανε το 3-2, όμως την τελευταία λέξη στο παιχνίδι την είπε ο Ματέο Γκαρσία, ο οποίος στο 74ο λεπτό διαμόρφωσε με πλασέ το τελικό 4-2, δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην επικράτηση της ομάδας του.

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Πίρσμαν, Μαζικού (81’ Ενκουλού), Ετέμπο, Νταμπό (56’ Ρουπ), Νταρίντα (81’ Σγούρος), Ματέο Γκαρσία, Λούις Πάλμα (57’ Ιτούρμπε), Γκρέι (81’ Χριστοδουλόπουλος).

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ (21’ Αυγερινός), Τάχαρος, Πίρινεν, Ασλανίδης, Άλχο, Μεταξάς (46’ Κάτσε), Τσοκάνης (82’ Οικονομόπουλος), Λούνα (81’ Μεθκίδα), Σι (73’ Πιρές), Γκάγκιτς, Ντέλετιτς.

Η βαθμολογία: 1. Παναθηναϊκός 77, ΑΕΚ 77, Ολυμπιακός 67, ΠΑΟΚ 64, Αρης 50, Βόλος 40.
Η επόμενη αγωνιστική (7/5): Αρης – ΑΕΚ, Βόλος – ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.  

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT