Στα δύσκολα για την υπέρβαση

Οι υποψήφιες αντίπαλοι Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μαρσέιγ, Χάιντουκ Σπλιτ και Ντιναμό Κιέβου, θέτουν σε ετοιμότητα το ελληνικό ποδόσφαιρο

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τελευταία χρόνια κάθε καλοκαίρι, τα μαντάτα που έφταναν από τη Νιον υποτίθεται πως ήταν χαρμόσυνα για τις ελληνικές ομάδες.

Ακουγαν στον Πειραιά αντίπαλο Λουντογκόρετς στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και το μυαλό τους έτρεχε στην επόμενη κλήρωση. Αυτή των ομίλων. Ακουγαν στην Τούμπα Λέφσκι Σόφιας και θεωρούσαν πως θα βρίσκονται στον τελικό του Conference League.

Στον Αρη δε, όταν είχαν ακούσει το όνομα της Κόλος Κοβαλίβκα δεν ασχολήθηκαν καν. Μάλλον είχαν πιστέψει πως επρόκειτο για μπαλαρίνες από την Ουκρανία…

Αυτοί οι αποκλεισμοί όμως ήταν και οι πιο οδυνηροί. Με αυτούς τους αποκλεισμούς η χώρα μας κατρακύλησε στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, οι θεωρητικά δύσκολες κληρώσεις που αναδείχθηκαν σήμερα για τις ελληνικές ομάδες ίσως αποδειχθούν χρησιμότερες. 

Η ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα έχει δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ που είναι το φαβορί κόντρα στην Αστάνα από το Καζακστάν, είναι μια ομάδα που σε προδιαθέτει ευθύς εξαρχής για το τι θα συναντήσεις. Με διεθνείς Κροάτες στο ρόστερ της (Λιβάκοβιτς, Σούταλο, Ιβάνουσετς, Μπατουρίνα), με «καυτή» έδρα και βαριά φανέλα (17 τίτλοι τα τελευταία 18 χρόνια), στέλνει το μήνυμα στον Αλμέιδα και τους παίκτες του πως πρέπει να είναι η περσινή καλή ΑΕΚ εάν θέλει να περάσει στα πλέι οφ και εκεί ως φαβορί να διεκδικήσει την είσοδό της στους «χρυσοφόρους» ομίλους.

Ακόμα πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό που αν αύριο κάνει το καθήκον του απέναντι στην Ουκρανική Ντνίπρο, θα αντιμετωπίσει την Μαρσέιγ. Εκεί πραγματικά θα δείξει κατά πόσο μπορεί να γίνει και πάλι Panathinaikos, εκεί θα τεστάρει τις δυνατότητές του σαν ομάδα.    

Ο ΠΑΟΚ και ο Αρης εφόσον περάσουν Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ και Αραράτ, θα βρουν στο διάβα τους Χάιντουκ Σπλιτ και Ντιναμό Κιέβου αντίστοιχα. Συλλόγους με τεράστια ιστορία, που δεν σου δίνουν περιθώρια να επαναπαυτείς και φυσικά ούτε να τους υποτιμήσεις. Για το νεανικό σύνολο του Λουτσέσκου και τον ανανεωμένο Αρη, τα ματς αυτά μοιάζουν και πρέπει να είναι πρόκληση.
Οσο για τον Ολυμπιακό που ακόμη ψάχνεται σε ότι αφορά την διαμόρφωση του ρόστερ του, ποιος μπορεί να ισχυριστεί πως είναι το φαβορί με αντιπάλους μια εκ των Σερβέτ ή Γκένγκ;

Οι υποψήφιες αντίπαλοι Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μαρσέιγ, Χάιντουκ Σπλιτ και Ντιναμό Κιέβου, είναι εδώ για να υπενθυμίζουν πως αν θέλουμε σαν χώρα να ξεφύγουμε από την ποδοσφαιρική μετριότητα, φέτος πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση. Η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων ομάδων μας σε ευρωπαϊκούς ομίλους είναι αναγκαιότητα. Αν δεν γίνει φέτος με πέντε εκπροσώπους, τότε πότε;  Για να μην γευτούμε τα επόμενα χρόνια τους …άγουρους καρπούς της στείρας συγκομιδής που είχαμε τις τελευταίες περιόδους, πρέπει να αποδείξουμε εμπράκτως πως έχουμε μάθει από τα λάθη μας.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT