Σούπερ Λιγκ 1: Το Big -4 στην πρώτη τετράδα…

Σούπερ Λιγκ 1: Το Big -4 στην πρώτη τετράδα…

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ νίκησαν Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο και ακολουθούν Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στην κορυφή της βαθμολογίας

4' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εκτεταμένο ροτέισον για να πάρουν ανάσες οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο Δευτεριάτικο μεταξύ τους ντέρμπι, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ επικράτησαν του Αστέρα Τρίπολης (4-1) και του Ατρόμητου (2-1) αντίστοιχα στα παιχνίδια με τα οποία ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1. Ετσι συνεχίζουν να βρίσκονται στο κυνήγι του πρωτοπόρου Ολυμπιακού και του δεύτερου ΠΑΟΚ, ξεκαθαρίζοντας έτσι και την κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας, αποτελώντας πλέον την πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.  

Ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα του από την Ενωση έβγαλε αντίδραση σε μια έδρα όπου παραδοσιακά δυσκολευόταν αφού είχε να νικήσει από τον Μάρτιο του 2017. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρατάχθηκε με εννέα αλλαγές στην σύνθεση του, σε σχέση με το ντέρμπι με την ΑΕΚ καθώς οι μόνοι που ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα ήταν οι Κώτσιρας και Τζούριτσιτς.

Στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Ο Μλαντένοβιτς εκτέλεσε φάουλ και ο Αράο με το σώμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου. Ωστόσο οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν άμεσα (7΄) με έναν πρώην «πράσινο», το Νίκο Καλτσά που με κεφαλιά εκμεταλλεύθηκε ωραία σέντρα του Άλβαρες, νικώντας τον Λοντίγκιν.

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς, ιδιαίτερα αποτελεσματικοί, στην δεύτερη φάση που τους παρουσιάστηκαν, ευτύχησαν να προηγηθούν. Στο 31΄ο Παλάσιος έβγαλε την σέντρα, ο Παπαδόπουλος έκανε κακή εκτίμηση και ο Βέρμπιτς έκανε εξαιρετικό τελείωμα. Ο Σπόραρ στο 44΄θα μπορούσε να είχε «κλειδώσει» τη νίκη για το «τριφύλλι» αφού στο πέναλτι που κέρδισε ο Κώτσιρας από τον Μπαρτόλο αστόχησε τόσο στην εκτέλεση, όσο και στην επαναφορά όπου επιχείρησε να σκοράρει με εξαιρετικό ανάποδο σουτ. Και στις δύο περιπτώσεις ο Παπαδόπουλος φώναξε «παρών», έχοντας στην δεύτερη και την βοήθεια του δοκαριού.

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο ξεκίνημα του Β΄ημιχρόνου, με τρεις τελικές των Σπόραρ, Μλαντένοβιτς και Παλάσιος που και πάλι ο τερματοφύλακας του Αστέρα τις αποσόβησε.

Στο 68′ ο Καλτσάς σκόραρε αλλά ορθώς το γκολ ακυρώθηκε αφού η μπάλα προηγουμένως χτύπησε στο χέρι του. Η είσοδος του Ιωαννίδη στο ματς διαμόρφωσε και τις τελικές ισορροπίες αφού στο 80΄ ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Τζούρισιτς από τον Καρμόνα και στο 87΄ βλέποντας τον Παπαδόπουλο εκτός θέσης με μακρινό θαυμάσιο σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Άλβαρες, Καστάνιο, Χριστόπουλος, Γκρόζντανιτς (61΄Σουρλής), Μουνάφο (76΄Ντιαρά), Ρεγκίς, Μπαρτόλο (77΄Ζουγλής), Καλτσάς (83΄Σίτο), Μιριτέλο (61΄Μάντζης)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Πάλμερ (46΄Σένκεφελντ), Γεβντάι (84΄Πέρες), Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Αράο, Τζούρισιτς, Βέρμπιτς (65΄Μαντσίνι), Παλάσιος (74΄Βιλένα), Σπόραρ (73΄Ιωαννίδης)

Το θρίλερ της… άσπρης βούλας

Η ΑΕΚ αντίθετα από τον Παναθηναϊκό, δυσκολεύτηκε για να φτάσει στην πρώτη της φετινή εντός έδρας νίκη (2-1), κόντρα στον Ατρόμητο, σε ένα παιχνίδι- θρίλερ όπου και τα τρία γκολ σημειώθηκαν με πέναλτι.Οι Περιστεριώτες αποδείχθηκαν «σκληρό καρύδι» για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα που προχώρησε σε οκτώ αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.  

Με πέναλτι του Αντσιέλσκι ισοφάρισαν στο 90΄ σε 1-1 αλλά στις καθυστερήσεις, ο Μάνταλος κέρδισε πέναλτι από τον Έρλινγκμαρκ, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Γκατσίνοβιτς με εκτέλεση αλά Πανένκα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Η ΑΕΚ νίκησε αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν έντονα παράπονα για την διαιτησία του Παπαδόπουλου ο οποίος μέσω VAR ακύρωσε ως οφσάιντ στο 78΄ το γκολ του Φριντζόνσον από κοντά, μια φάση στην οποία δεν φάνηκε να υπάρχει παράβαση.
Η ΑΕΚ που είχε την απόλυτη υπεροχή και σημαντικές ευκαιρίες προηγήθηκε στο 31΄με τον Αμραμπατ. Στην τελευταία φάση του αγώνα οι Περιστεριώτες έφτασαν κοντά στο 2-2 αλλά πριν περάσει την γραμμή η μπάλα έδιωξε σωτήρια ο Χατζησαφί.  

ΑΕΚ (Mατίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Κάλενς, Χατζισαφί, Άμραμπατ (λ.τρ. 60’ Ελιάσον), Γιόνσον (83’ Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Πισάρο (59’ Γκατσίνοβιτς), Πόνσε (59’ Zίνι), Αραούχο (60’ Tσούμπερ).

Ατρόμητος (Kρις Κόουλμαν): Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τσακμάκης, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ, Κούντε (55’ Α. Καμαρά), Κούεν (46’ Έντερ), Γιουμπιτάνα (69’ Φριντζόνσον), Ρομπάιγ (55’ Βαλένσια), Βέργος (69’ Αντσιέλσκι).

Και 5ος ο Πανσερραϊκός…

Νωρίτερα το απόγευμα, ο Πανσερραϊκός σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, πήρε μεγάλη νίκη που τον ανέβασε στην 5η θέση της βαθμολογίας, επικρατώντας με 3-2 του ΠΑΣ Γιάννινα.
Κομβικός παίκτης για τους γηπεδούχους ήταν ο Άλεκσιτς που πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 90′. Τα «λιοντάρια» είχαν προηγηθεί με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πηλέα στο 9΄ για να «απαντήσει» άμεσα ο Παντελάκης με κεφαλιά στο 11΄. Ο Στάικος στο 32′ έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους, ωστόσο ο Τσαούσης στο 62′ ισοφάρισε. Στο 70΄ο Πανσερραϊκός είχε χαμένο πέναλτι με τον Πηλέα που έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Δεληγιαννίδης (86′ Ντανκερλούι), Αυλωνίτης, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Στάικος, Ουεντραόγκο (87′ Θυμιάνης), Μούργος (71′ Σοφιανός), Χατζηστραβός (54′ Μορέιρα), Πηλέας (71′ Μασκανάκης), Άλεκσιτς

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάϊκος): Κλέιμαν, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούδης, Τζίνο (90′ Λιάσος), Καραχάλιος, Γκάρο (66′ Λώλης), Παμλίδης, Κόντε (89′ Μπάλαν), Τζίμας (55′ Ροσέρο)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (6η αγωνιστική)

Παναιτωλικός – ΟΦΗ 1-1
Κηφισιά – Λαμία 1-1
Ολυμπιακός – Αρης 4-1
ΠΑΟΚ – Βόλος 3-0
Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-2
Αστέρας Τρ. – Παναθηναϊκός 1-4
ΑΕΚ – Ατρόμητος 2-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 16
2. ΠΑΟΚ 13
3. Παναθηναϊκός 12
4. ΑΕΚ 11
5. Πανσερραϊκός 9
6. ΟΦΗ 9
7. Αρης 7
8. Αστέρας Τρ. 7
9. Λαμία 6
10. ΠΑΣ Γιάννινα 5
11. Κηφισιά 5
12. Παναιτωλικός 3
13. Ατρόμητος 2
14. Βόλος 2

**Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Παναιτωλικός και Ατρόμητος έχουν από ένα ματς λιγότερο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7η)

Λαμία – Παναιτωλικός (1.10 – 15.00)
Βόλος – Πανσερραϊκός (1.10 – 16.30)
Αρης – Κηφισιά (1.10 – 17.30)
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (1.10 – 19.30)
ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός (1.10 – 20.30)
Ατρόμητος – Αστέρας Τρ. (2.10 – 18.00)
ΟΦΗ – ΑΕΚ (2.10 – 20.00) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT