Σούπερ Λιγκ 1: Καρέ νικών από το «Big-4»

Αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση στην κορυφή του πρωταθλήματος, με τον Παναθηναϊκό να κρατά το +4 από τους διώκτες του

5' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλος εύκολα και άλλος πιο δύσκολα, η τετράδα που οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 1 συνέχισε νικηφόρα στην 11η αγωνιστική, λίγα 24ωρα μετά τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Πέμπτης.

Ετσι τα βαθμολογικά δεδομένα στην κορυφή δεν διαφοροποιήθηκαν, κι ενώ ακολουθεί η διακοπή για τις  υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας (17/11 με Νέα Ζηλανδία, 21/11 με Γαλλία).

Ο Παναθηναϊκός που επικράτησε στην Καισαριανή της Κηφισιάς με 1-0, εξακολουθεί να είναι στην πρώτη θέση, διατηρώντας την διαφορά των τεσσάρων βαθμών από Ολυμπιακό και ΑΕΚ που ξεπέρασαν τα εμπόδια του Αστέρα Τρίπολης (0-2) και Λαμίας (3-0) αντίστοιχα και των πέντε από τον ΠΑΟΚ που νίκησε τον Παναιτωλικό (2-1).

Με εκτεταμένο ροτέισον και τον Αϊτόρ για πρώτη φορά φέτος να ξεκινά στην βασική ενδεκάδα, παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός στο «Μιχάλης Κρητικόπουλος». Στο πρώτο ημίχρονο είχε την κατοχή αλλά όχι και τις ευκαιρίες καθώς οι νεοφώτιστοι με διπλή ζώνη άμυνας, αποσoβούσαν εν τη γεννέσει τους, τις επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του τερματοφύλακα τους Αλέξανδρου Αναγωνστόπουλου, ο οποίος σε ένα ακόμη παιχνίδι έδειξε τα προσόντα του. Μάλιστα η Κηφισιά «άγγιξε» το γκολ στο 35′, όταν μετά από ωραία ενέργεια του Τετέι η μπάλα στρώθηκε στον Πρίτσα που σούταρε, ο Λοντίγκιν απέκρουσε και στην επαναφορά έστειλε την μπάλα, στο κάθετο δοκάρι των «πράσινων». 

Την λύση έδωσε ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού Ντάνιελ Μαντσίνι, ύστερα από λάθος στην άμυνα της Κηφισιάς στο 58΄. Απο κει και μετά, το «τριφύλλι» χωρίς να πάρει ιδιαίτερα επιθετικά ρίσκα αλλά έχοντας τον έλεγχο του αγώνα, δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στο να κρατήσει το τρίποντο. 

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιάννης Αναστασίου): Αναγνωστόπουλος, Παρράς (80’ Οζέγκοβιτς), Γκόμπελιτς, Λαντρ, Βαφέας, Σναϊντερλάν (λ.τ. 13’ Μποτία), Ιπαλίμπο, Πρίτσας (69’ Μπαρμπόσα), Αντερέγκρεν (69’ Μπιφουμά), Μασούρας, Τετέη (80’ Νίνης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σέκενφελντ, Γεντβάι (λ.τ. 64’ Ζέκα), Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Τσέριν, Μαντσίνι (79’ Βέρμπιτς), Αϊτόρ (70’ Παλάσιος), Τζούρισιτς (70’ Μπερνάρ), Σπόραρ (79’ Ιωαννίδης).

Με σφραγίδα Φορτούνη

Στην Τρίπολη, σε ακόμη ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού, ο Κώστας Φορτούνης έβαλε την σφραγίδα του οδηγώντας τους «ερυθρόλευκους» σε μία δύσκολη νίκη (2-0) απέναντι στον Αστέρα.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ επέλεξε να ξεκινήσει το ματς χωρίς τον διεθνή άσο αλλά και με πολλές άλλες αλλαγές, βλέποντας τους παίκτες του να μην μπορούν να βρουν τους διαδρόμους απέναντι στους διαβασμένους γηπεδούχους.

Το πρώτο 45λεπτο κύλησε χωρίς φάσεις ενώ και στην επανάληψη το μοτίβο ήταν το ίδιο, μέχρι την είσοδο των Φορτούνη και Μασούρα στο 63΄. 

Αφού πρώτα πέρασε χωρίς επιπτώσεις τον κίνδυνο με τον Κρέσπι στο 67’ με την απόκρουση του Πασχαλάκη, δύο λεπτά αργότερα (69΄) ο Φορτούνης έδωσε τη λύση με δυνατό σουτ που κόντραρε και αιφνιδίασε τον Παπαδόπουλο.

Ο Αστέρας έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει με την εξ επαφής κεφαλιά του Καλτσά στο 86’.

Τελικά ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που πάλι με τον αρχηγό του σκόραρε. Φεύγοντας στην αντεπίθεση μετά από κόρνερ του Αστέρα κι ενώ ο Παπαδόπουλος είχε ανέβει στην περιοχή των Πειραιωτών, έγραψε σε κενή εστία το 0-2 στο 90΄+6’.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καστάνο, Ατιένθα, Γκαρσία, Χουχούμης, Σουρλής (67’ Ζουγλής), Γκος (67’ Βαλιέντε), Αλάγκεμπε, Κρέσπι (83’ Άλβαρες), Καλτσάς, Μιριτέλο (15’ λ.τρ Μάντζης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Έσε, Αλεξανδρόπουλος, Μπιέλ (63’ Μασούρας), Σκάρπα (63’ Φορτούνης), Σολμπάκεν (46’ Ποντένσε, 88’ λ.τρ. Ιμπόρα), Ελ Κααμπί (73’ Γιόβετιτς).

Τριάρα με… σεφτέ από τρεις

Το πρώτο φετινό γκολ του Λιβάι Γκαρσία ήταν αυτό που κρατάνε περισσότερο στην ΑΕΚ από το νικηφόρο παιχνίδι (3-0) με την Λαμία στην «OPAP Arena». Ο άσος της Ενωσης που ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα από τους τραυματισμούς, «είδε» και πάλι δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ στον αγώνα στο 10΄. 
Στο 31΄έφτασε πολύ κοντά σε ένα δεύτερο γκολ αλλά έστειλε ελάχιστα άουτ την μπάλα.

Μετά από καιρό όμως σκόραρε και ο Αραούχο, ο οποίος στο 36΄ σημείωσε το πρώτο του φετινό τέρμα στο πρωτάθλημα και σιγούρεψε την εύκολη -έτσι όπως εξελίχθηκε- νίκη για την ομάδα του.

Στο Β΄ημίχρονο οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα έριξαν ταχύτητα άλλωστε φάνηκει και η κούραση από τα συνεχή ματς. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Πέτρος Μάνταλος στις καθυστερήσεις, με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Και για αυτόν ήταν το πρώτο τέρμα φέτος στο πρωτάθλημα

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα):Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς, Μοχαμάντι (77΄ Πήλιος), Σιμάνσκι, Πινέδα, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς (69΄ Πιζάρο), Αραούχο (69΄ Τσούμπερ), Γκαρσία (69΄ Πόνσε).

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ (46΄Τόσιτς), Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σιμόν, Αμαράλ, Σαντάνα, Σλίβκα (83΄ Τσιλιανίδης), Μαρτίνεθ (73΄ Λόνγκο), Τσιλούλης (46΄Τζανδάρης), Καρλίτος (73΄ Μάλτσι). 

Αντέδρασε άμεσα ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Παναιτωλικό, αντέδρασε γρήγορα και με δύο υπέροχα γκολ των Σαμάτα και Ζίβκοβιτς μέσα σε δέκα λεπτά (26΄, 36΄) πήρε τη νίκη με 2-1 που τον διατηρεί σε απόσταση αναπνοής από τους υπόλοιπους διεκδικητές.

Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε στο 20΄με τον Τορεχόν αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά τον «δικέφαλο του Βορρά» που στο Β΄ημίχρονο έκανε ουσιαστικά συντήρηση δυνάμεων.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, το ρεκόρ του Αντρέι Βιερίνια που πέρασε ως αλλαγή στο ματς στα τελευταία λεπτά.

Ο 37χρονος Πορτογάλος άσος κατέγραψε την 316η συμμετοχή και την 234η σε αγώνα πρωταθλήματος, ξεπερνώντας τον Νέτο Γκουερίνο στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας των ξένων του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Οζντόεφ (76’ Σβαμπ) Μεϊτέ,  Α. Ζίβκοβιτς (90’ Βιεϊρίνια), Μουργκ (64’ Ντεσπόντοφ) Κωνσταντέλιας, Σαμάτα (76’ Τόμας).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μαλής (60’ λ. τρ. Οικονόμου), Μπρ. Ντουάρτε, Μλάντεν, Λιάβας (46’ Μαυρίας), Φρ. Ντουάρτε (83’ Μπελεβώνης), Πέρες, Χατζηθεοδωρίδης (74’ Ντίαζ), Τορεχόν, Σενγκέλια, Ζοάο Πέδρο (74’ Ξενιτίδης).

Στην 5η θέση ο Αρης

Στα παιχνίδια του Σαββάτου με τα οποία άνοιξε η αυλαία της αγωνιστικής, με γκολ των Μορόν και Νταρίντα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης επιβλήθηκε 2-0 του Βόλου εκτός έδρας, πανηγύρισε το πρώτο του φετινό διπλό και ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας.  Στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος κατάφερε με τον Αντζιέλσκι να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις τον Πανσερραϊκό που προηγούνταν από το 40΄ με το τέρμα του Χατζηστραβού.

Στο Ηράκλειο ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1, με τους φιλοξενούμενους να αδικούνται καθώς είχαν αρκετές ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη. Οι γηπεδούχοι που στο φινάλε της αναμέτρησης αποδοκιμάστηκαν από τους οπαδούς τους είχαν ανοίξει το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό με τον Μαρινάκη για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο Εραμούσπε στο 86′ με κεφαλιά.


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (11η αγωνιστική)
ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
Ατρόμητος – Πανσερραϊκός 1-1
Βόλος – Αρης 0-2
ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 2-1
ΑΕΚ – Λαμία 3-0
Αστέρας Τρ. – Ολυμπιακός 0-2
Κηφισιά – Παναθηναϊκός 0-1


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 11 αγώνες)
1. Παναθηναϊκός 28
2. Ολυμπιακός 24
3. ΑΕΚ 24
4. ΠΑΟΚ 23
5. Αρης 17
6. Λαμία 15
7. ΟΦΗ 14
8. Πανσερραϊκός 13
9. Αστέρας Τρ. 11
10. Ατρόμητος 10
11. Κηφισιά 8
12. ΠΑΣ Γιάννινα 7
13. Παναιτωλικός 6
14. Βόλος 6
**Ο Ολυμπιακός έχει έναν μηδενισμό και -1 βαθμό. Βόλος και Πανσερραϊκός έχουν ένα ματς λιγότερο.


Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12η, 24-25-26/11)
ΟΦΗ – Βόλος (24/11- 18.15)
Ολυμπιακός – Παναιτωλικός (25/11 – 17.30)
Κηφισιά – Αστέρας Τρ. (26/11 – 16.00)
ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ (26/11 – 17.00)
Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ (26/11 – 17.30)
Λαμία – Ατρόμητος (26/11 – 19.30)
Άρης – Παναθηναϊκός (26/11 – 20.30) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT