Κολομβία – Ομιλος Γ’

3' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Τα δεδομένα για την Κολομβία άλλαξαν άρδην από τότε που ανέλαβε τις τύχες της ο γνωστός Αργεντινός προπονητής Χοσέ Πέκερμαν, ο οποίος ενίσχυσε τα άκρα και το κέντρο της επίθεσης, και έδειξε αμέριστη εμπιστοσύνη στον Φαλκάο, ο οποίος δεν είχε καθόλου καλές σχέσεις με τον προηγούμενο προπονητή της εθνικής Κολομβίας, τον Λιονέλ Αλβάρεζ. Έχοντας συγκεντρώσει μόνο τέσσερις βαθμούς στους τρεις πρώτους αγώνες της, υπό την καθοδήγηση του Αλβάρεζ, η Κολομβία αποφάσισε να αλλάξει ρότα. Κατάφερε να προκριθεί με ευκολία, δεύτερη πίσω από την Αργεντινή, στον προκριματικό όμιλο της Νότιας Αμερικής. Μάλιστα είχε την καλύτερη άμυνα: δέχτηκε μόλις 13 γκολ σε 16 αγώνες.

Ο συμπαίκτης του Φαλκάο στη Μονακό, Τζέιμς Ροντρίγκεζ, για τον οποίο έχουν δείξει ενδιαφέρον και οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ, αλλά και η Τσέλσι, ωρίμασε κατά την περασμένη σεζόν και τώρα είναι ένας πολύ ικανός και υπολογίσιμος συμπαίκτης, με οργανωτικές και εκτελεστικές ικανότητες. Οι Τεόφιλο Γκουτιέρεζ και Τζάκσον Μαρτίνεζ είναι από τα πιο πολύτιμα επιθετικά γρανάζια της κολομβιανής μηχανής, που σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA. Μετά τη Βραζιλία, την Αργεντινή, τη Γερμανία και την Ισπανία, η Κολομβία, αν ο Φαλκάο παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές του, μπορεί όντως να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και κάποιους πολύ πλούσιους που θα στοιχηματίσουν υπέρ αυτής της πλούσιας σε ταλέντο ομάδας για να κατακτήσει

το πολύτιμο τρόπαιο.

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ

Ο Μάριο Γιέπες, ή αλλιώς «Σούπερ Μάριο», αγωνίζεται πολλά χρόνια στην Παρί Σεν Ζερμέν, την πιο γνωστή ομάδα του Παρισιού. Αφενός αυτό και αφετέρου η εξαιρετική αγωνιστική παρουσία του δικαιολογούν το παρατσούκλι που του αποδίδεται. Είναι αρχηγός της εθνικής ομάδας από το 2008 και ένα από τα βασικά στελέχη της χρυσής γενιάς της Κολομβίας στη δεκαετία του 1990. Ο Γιέπες σίγουρα θα δώσει λύσεις στα όποια επιθετικά προβλήματα της ομάδας του.

Μάριο Γιέπες

Ημερομηνία Γέννησης: 13/1/1976

Σύλλογος: Αταλάντα

Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Ο Νταβίντ Οσπίνια, που παλιότερα ήταν στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, είναι μόλις 25 ετών και οι εκπληκτικές ενέργειές του κάτω από τα γκολπόστ προκαλούν τον θαυμασμό συμπαικτών και αντιπάλων. Η συμβολή του στην επιτυχημένη πορεία της Κολομβίας προς το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας ήταν τουλάχιστον πολύτιμη. Ευκίνητος και γρήγορος, ελέγχει απόλυτα την περιοχή του και ξέρει να καθοδηγεί τους αμυντικούς του. Επίσης, είναι βασικός στην ομάδα της Νις που αγωνίζεται στη Λιγκ 1 της Γαλλίας.

Νταβίντ Οσπίνια Ραμίρεζ

Ημερομηνία Γέννησης: 31/8/1988

Σύλλογος: Νίκαια

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Η θητεία του ως προπονητής της ομάδας νέων της Αργεντινής ήταν εξαιρετική (κατέκτησε 3 φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων της FIFA και 2 φορές το Νοτιοαφρικάνικο Πρωτάθλημα Νέων κάτω των 20 ετών). Ανέλαβε την εθνική Κολομβίας το 2012 και την έφερε στη δεύτερη θέση στον προκριματικό όμιλο της Νότιας Αμερικής. Είναι πολύ αγαπητός στην Κολομβία. Μάλιστα, ο πρόεδρος της χώρας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, τού έδωσε πρόσφατα την κολομβιανή ιθαγένεια.

Χοσέ Πέκερμαν

Ημερομηνία Γέννησης: 3/9/1949

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Κολομβία – Ομιλος Γ’-1

«Ο Τίγρης» έσπασε το ρεκόρ του Γιούργκεν Κλίνσμαν (15 γκολ). Βρήκε 17 φορές δίχτυα σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ σε μια χρονιά. Όμως η απόφασή του να μεταγραφεί στη Μονακό το 2013, αποκάρδιωσε πολλούς μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους στην Ευρώπη, που ήλπιζαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Μπορεί να σκοράρει και με τα δύο πόδια, είναι εξαιρετικός κεφαλοσφαιριστής και έχει καλύτερη αναλογία γκολ ανά αγώνα από τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Ρανταμέλ Φαλκάο, υπέστη ρήξη χιαστού στις 23 Ιανουαρίου 2014. Έκτοτε, οι ορθοπεδικοί που τον έχουν αναλάβει δίνουν αγώνα δρόμου για να δώσει το παρών στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Είναι κρίμα ένας τόσο καλός παίκτης να μην κοσμεί με την παρουσία του μια τόσο σημαντική διοργάνωση.

Ρανταμέλ Φαλκάο

Ημερομηνία Γέννησης: 10/2/1986

Σύλλογος: Μονακό

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

14/6 Ελλάδα

(Μπέλου Ουριζόντε 19:00)

19/6 Ακτή Ελεφαντοστού

(Μπραζίλια 19:00)

24/6 Ιαπωνία

(Κουιάμπα 23:00)

ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ;

Η Κολομβία είναι η μόνη ομάδα που κέρδισε το Κόπα Αμέρικα χωρίς να δεχτεί γκολ. Αυτό συνέβη το 2001, όταν φιλοξένησε τη διοργάνωση από την οποία αποσύρθηκε η Αργεντινή. Ο Ιβάν Κόρδοβα πέτυχε το μοναδικό γκολ της Κολομβίας κόντρα στο Μεξικό στον μεγάλο τελικό.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Παίξει ή δεν παίξει ο Ρανταμέλ Φαλκάο, η Κολομβία διαθέτει ένα καλογυμνασμένο σύνολο, που αν βρεθεί σε καλή μέρα μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση οποιονδήποτε αντίπαλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT