Ιαπωνία – Ομιλος Γ’

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Ρίξτε μια ματιά δεξιά, στον πίνακα των αποτελεσμάτων των προκριματικών, και θα καταλάβετε γιατί οι «Σαμουράι» ήταν η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Οι αντίπαλοί τους ήταν στην καλύτερη περίπτωση αδύναμοι και στη χειρότερη άσχετοι με το θέμα. Εκτός από την Αυστραλία, με την οποία αναδείχτηκε δύο φορές ισόπαλη, η Ιαπωνία δεν αντιμετώπισε χαλαρά καμία από τις αντιπάλους της. Όταν της δόθηκε η ευκαιρία, τις φιλοδώρησε με ένα τσουβάλι γκολ. Ο Αλμπέρτο Τζακερόνι εισήγαγε ένα νέο σύστημα (που ονομάζεται «Τζακ Τζαπάν») για να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τους ποιοτικούς μέσους της ομάδας του –τον Σίντζι Καγκάβα στα αριστερά και τον Κεϊσούκε Χόντα στο κέντρο του 4-2-3-1– και ζήτησε από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ιαπωνίας να φορολογηθεί με ηπιότερο τρόπο, ώστε να μπορεί απρόσκοπτα να ασχοληθεί με τα καθήκοντά του. Στους φιλικούς αγώνες με τη Λευκορωσία και τη Βουλγαρία φάνηκαν οι δυσλειτουργίες της αμυντικής γραμμής της Ιαπωνίας.

Όμως η ισοπαλία 2-2 με τους Ολλανδούς, η εντός έδρας νίκη με 3-1 επί της Γκάνας και η νίκη με 3-2 απέναντι στους πολύ βελτιωμένους τα τελευταία χρόνια Βέλγους, απέδειξαν ότι η Ιαπωνία μπορεί να πονοκεφαλιάσει όλους τους αντιπάλους της στον Γ΄ Όμιλο.

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ

Ο Μακότο Χασέμπε είναι ένας προωθημένος μέσος με «φονικό» ένστικτο. Παίζει στην Μπουντεσλίγκα με τα χρώματα της Νιρεμβέργης, της οποίας αποτελεί βασικό στέλεχος. Και στα 90 λεπτά του αγώνα είναι αεικίνητος και δεν διστάζει να βάζει τα πόδια του στη φωτιά, είναι ευγενικός με τους αντιπάλους του και άριστος χειριστής της μπάλας. Αυτές οι ιδιότητες τον καθιστούν ικανό αρχηγό και πηγή έμπνευσης για τους συμπαίκτες του.

Μακότο Χασέμπε

Ημερομηνία Γέννησης: 18/1/1984

Σύλλογος: Νιρεμβέργη

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο αξιοσεβαστός Ιταλός προπονητής είναι απολύτως βέβαιος ότι η ομάδα του έχει όλα τα φόντα να κάνει πράματα και θάματα στα γήπεδα της Βραζιλίας, κι αυτό γιατί γνωρίζει πολύ καλά την ιαπωνική ποδοσφαιρική κουλτούρα. Ο Αλμπέρτο Τζακερόνι έχει κάνει πιο επιθετικό το αγωνιστικό σύστημα της Ιαπωνίας. Πάρα πολλά περιμένει από

τον «Ροσονέρο» Κεϊσούκε Χόντα, ο οποίος έχει κεντρικό ρόλο στο σύστημα 4-2-3-1,

με το οποίο συνήθως κατεβάζει την ομάδα του στο γήπεδο.

Αλμπέρτο Τζακερόνι

Ημερομηνία Γέννησης: 1/4/1963

Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Ο Έιτζι Καβασίμα μετακόμισε στη Λιρς, που αγωνίζεται στη βελγική Προ Λιγκ, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, για να αποκτήσει παραστάσεις από ένα πολύ καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αποδείχτηκε ότι έπραξε σοφά, και μετά από δύο χρόνια πήρε μεταγραφή στη Σταντάρ Λιέγης, μία από τις πιο ιστορικές και επιτυχημένες ομάδες του Βελγίου, η οποία έχει στεφθεί 10 φορές πρωταθλήτρια. Και σε αυτήν την ομάδα απέδειξε την αξία του, και σήμερα είναι βασικός της τερματοφύλακας.

Έιτζι Καβασίμα

Ημερομηνία Γέννησης: 20/3/1983

Σύλλογος: Σταντάρ Λιέγης

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Ιαπωνία – Ομιλος Γ’-1

Το παιδί-θαύμα του ιαπωνικού ποδοσφαίρου με την εκκεντρική εμφάνιση και τις ακραίες στιλιστικές επιλογές. Ο Κεϊσούκε Χόντα ίσως υπολείπεται σε ταλέντο από τον συμπατριώτη του Σίντζι Καγκάβα, που αγωνίζεται στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, ο παίκτης της Μίλαν διαθέτει κάποια αξιοπρόσεκτα χαρακτηριστικά (σπιρτάδα, εκρητικότητα, έντονη προσωπικότητα), που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα του να περάσει στη φάση των 16, και τον ίδιο να κάνει το επόμενο σημαντικό βήμα στην καριέρα του. Ο Χόντα είναι επιτελικός χαφ, αλλά αποδίδει πολύ καλά και ως κρυφός κυνηγός. Μπορεί εύκολα να κάνει τη ζημιά αν αφεθεί ελεύθερος. Ανακηρύχθηκε Καλύτερος Παίκτης στο Ασιατικό Κύπελλο Αγώνων Ποδοσφαίρου

το 2011, το οποίο κέρδισε η Ιαπωνία.

Κεϊσούκε Χόντα

Ημερομηνία Γέννησης:13/6/1986

Σύλλογος: Μίλαν

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

15/6 Ακτή Ελεφαντοστού

(Ρεσίφε 04:00)

20/6 Ελλάδα

(Νατάλ 01:00)

24/6 Κολομβία

(Κουιάμπα τις 23:00)

ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ;

Η Ιαπωνία σημείωσε την πρώτη της νίκη μακριά από τα πάτρια εδάφη της, στη Νότια Αφρική, το 2010, και έφτασε μάλιστα στη φάση των 16, για πρώτη φορά στην ποδοσφαιρική της ιστορία. Φέτος θα μπορέσει να κάνει την υπέρβαση, υπό την καθοδήγηση του Αλμπέρτο Τζακερόνι;

ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Αν ο Τζακερόνι καταφέρει να πάρει το καλύτερο απ’ όλους τους παίκτες του και, κυρίως, να διατηρήσει πεινασμένους για διάκριση τους Χόντα και Καγκάβα, η Ιαπωνία σίγουρα θα προκριθεί στους 16.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT