«Ερυθρόλευκη» μάχη στο πόλο

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Φλωρεντία βρίσκεται από χθες η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, όπου σήμερα και αύριο θα συμμετάσχει στο φάιναλ φορ του LEN Trophy.

Εξι χρόνια μετά τη συμμετοχή στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης, οι «ερυθρόλευκες» θα επιδιώξουν να προκριθούν ξανά, αυτή τη φορά με αντίπαλο τη ρωσική Κίνεφ Κίρισι στον πρώτο ημιτελικό της Παρασκευής (19.00).

«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια και εγώ και οι παίκτριές μου. Μου αρέσει που δεν είμαστε το φαβορί στον αγώνα με την Κίρισι. Για μένα αυτό είναι καλό. Η Κίρισι είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μέρος σε 9 Φάιναλ Φορ Τσάμπιονς Καπ και έχει να επιδείξει πολλές δεύτερες θέσεις. Αρα διψάει πολύ για την κούπα. Είναι κάπως πιο μπροστά από τις άλλες ομάδες. Σίγουρα όμως το ζευγάρι του Ολυμπιακού με την Κίρισι είναι το πιο δυνατό. Κάθε ομάδα που πάει σ’ ένα Φάιναλ Φορ θέλει να πάρει την κούπα», ήταν το πρώτο σχόλιο του προπονητή της ομάδας, Χάρη Παυλίδη στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Αποκαλύπτοντας μερικά από τα αγωνιστικά πλάνα του τόνισε: «Το δυνατό μας σημείο είναι η άμυνα. Εάν παίξουμε καλή άμυνα θα πάνε όλα καλά. Η ομαδική άμυνα δίνει νίκες και κούπες. Εάν το παιχνίδι πάει σε χαμηλό σκορ θα έχουμε εμείς το προβάδισμα για τη νίκη. Ολοι οι προημιτελικοί πλην του δικού μας με την Σαμπαντέλ πήγαν στα 13-14 γκολ. Εάν επιτρέψουμε κάτι τέτοιο και στη Φλωρεντία θα έχουμε δύσκολο έργο. Πιστεύω εάν κρατήσουμε τις αντιπάλους μας κάτω από τα 10 γκολ θα είναι πολύ καλά».

Στη διάθεση του προπονητή του Ολυμπιακού θα βρεθούν οι: Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ιωάννα Σταματοπούλου, Εύη Τετζαλίδου, Μπρον Νοξ, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Μαρία Σώρα, Μίλβα Καλογεράκου, Αλκηστις Αβραμίδου, Βιργινία Νιαρχάκου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μπάρμπαρα Μπούικα,  Αγγελική  Βασιλακοπούλου.

Στον δεύτερο ημιτελικό (20.30) της διοργάνωσης θα αγωνιστούν η Χάντι Μανσίσκ με τη Φιρέντσε.

Αύριο ο μικρός τελικός θα ξεκινήσει στις 19.00 και ο τελικός στις 20.45, με την ευχή όλων να βρεθεί εκεί η ελληνική ομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT