Ωρα Κυπέλλου με φάιναλ φορ στο πόλο

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 15ο φάιναλ φορ του κυπέλλου Ελλάδας στο ανδρικό πόλο, αφού πέρασε από… ύφαλους και σκόπελους και ελάχιστες ώρες πριν από την έναρξή του άλλαξε έδρα, αρχίζει σήμερα στο κολυμβητήριο του Α.Ο. Παλαιού Φαλήρου. Φαβορί για την «κούπα» θεωρείται ο Ολυμπιακός. Οι «Πειραιώτες» κατέκτησαν το φετινό πρωτάθλημα και τώρα θέλουν το 16ο Κύπελλο και το 13ο νταμπλ της ιστορίας τους.

Η διοργάνωση θα αρχίσει με το παιχνίδι Ολυμπιακός – Νηρέας (17.00). Η ομάδα της Λαμίας αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα και στην πισίνα του Π. Φαλήρου ενδέχεται να αγωνιστεί με τους νέους. «Εχουμε φτάσει στο φάιναλ φορ κι ακόμα δεν ξέρουμε αν θα κατέβει η πρώτη μας ομάδα ή όχι» δήλωσε χαρακτηριστικά, ο προπονητής Θοδωρής Χατζηθεοδώρου.

Στον αντίποδα, οι παίκτες του Ολυμπιακού βρίσκονται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση και είναι αποφασισμένοι να κάνουν το νταμπλ.

Στον δεύτερο ημιτελικό, η Βουλιαγμένη θα παίξει με τη Χίο (19.00). Οι «μπέμπηδες» θεωρούνται το φαβορί της αναμέτρησης αλλά οι «Χιώτες» δεν αναμένεται να τους κάνουν τη νίκη… δώρο. Με δεδομένο ότι πέντε παίκτες της ομάδας των νοτίων προαστίων μετέχουν στους προκριματικούς του ευρωπαϊκού (Μάλτα) και ο βασικός αμυντικός, Αρτίν Ελμισιάν, θα απουσιάζει ύστερα από επέμβαση στον ώμο, ο αγώνας θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. «Το να συμπίπτουν οι ημερομηνίες δύο τόσο μεγάλων διοργανώσεων είναι λάθος» υπογράμμισε ο Χρήστος Αφρουδάκης.

Απουσίες, όμως, έχει και η Χίος. Θα αγωνιστεί χωρίς τον βασικό της αμυντικό Γιάννη Μπεριστιάνο ενώ ο φουνταριστός Νίκος Ντούλος έχει μείνει αρκετό καιρό εκτός προπονήσεων εξαιτίας ενός τραυματισμού.

Οι νικήτριες ομάδες θα προκριθούν στον αυριανό τελικό που θα διεξαχθεί στις 20.30.

• Στον τελικό της Α1 γυναικών προκρίθηκε ο Ολυμπιακός. Νίκησε τον Ηρακλή με 13-5 (3-2, 2-2, 4-1, 4-0) και έκανε το 2-0 στις νίκες. Το άλλο «εισιτήριο» θα διεκδικήσει σήμερα (20.00) η Βουλιαγμένη που αντιμετωπίζει τη Γλυφάδα. Οι αθλήτριες του Νίκου Δήμου προηγούνται με 1-0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT