«Λύγισαν» τα κορίτσια του πόλο

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το… αριστερό ξεκίνησε η προσπάθεια της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών στην πρεμιέρα του Β΄ ομίλου των προκριματικών της παγκόσμιας Λίγκας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα υποδέχτηκε στον Πειραιά την Ολλανδία και έχασε με 11-12, σε μία αναμέτρηση που το αποτέλεσμά της κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-4, 5-3, 1-3.

Στον πάγκο της Εθνικής κάθισε ο Στέφανος Λέανδρος καθώς ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Μορφέσης, ήταν τιμωρημένος. Η νεανική ομάδα μας έδειξε πολλά θετικά στοιχεία και λειτούργησε καλά στην άμυνα, αλλά τα ατομικά λάθη δεν επέτρεψαν στις διεθνείς μας να νικήσουν την αντίπαλη ομάδα. Το παιχνίδι είχε πολλές αλλαγές στο σκορ, με τις Ελληνίδες να μην υστερούν σε τίποτα από τις έμπειρες Ολλανδές.

Η αναμέτρηση κρίθηκε στο τελευταίο οκτάλεπτο. Οι «οράνιε» είχαν ένα σερί 3-0 και πέρασαν μπροστά με 2 γκολ (10-12). Η Τσουκαλά μείωσε σε 11-12 αλλά οι πολίστριές μας δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία στα τελευταία δευτερόλεπτα, με παίκτρια παραπάνω και το σουτ της Αβραμίδου απέκρουσε η Αρστ.

«Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από τα κορίτσια. Το πάλεψαν. Είχαμε κάποια κενά, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Η ολλανδική ομάδα έπαιξε δυνατά και οι διαιτητές άφησαν το παιχνίδι εκτός κανονισμών, όμως το ξέραμε αυτό και έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε με επιτυχία. Δεχτήκαμε κάποια εύκολα γκολ στην άμυνα, πιστεύω, όμως, ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι», δήλωσε ο Γιώργος Μορφέσης, που είδε την αναμέτρηση από τις εξέδρες ενώ ο βοηθός του, Στέφανος Λέανδρος, πρόσθεσε: «Οι πιο μικρές κοπέλες πρέπει να γίνουν γρηγορότερες. Μας στενοχώρησε η ήττα. Μέσα στους στόχους μας είναι να προκριθούμε στην τελική φάση της παγκόσμιας Λίγκας».

Επόμενη αντίπαλος της Εθνικής θα είναι η Γερμανία (16/12). Τα γκολ πέτυχαν οι Τσουκαλά 3, Β. Διαμαντοπούλου 1, Μαργ. Πλευρίτου 2, Αβραμίδου 2, Ρουμπέση, 2, Μανωλιουδάκη 1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT