Βήμα πρόκρισης για την Εθνική πόλο

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την πρόκριση για την επόμενη φάση της παγκόσμιας Λίγκας «φλερτάρει» η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Οι διεθνείς μας νίκησαν στο Νόβακι τη Σλοβακία με 16-10 (4-4, 4-0, 5-3, 3-3) και έχουν δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Οπως όλα δείχνουν το «μαγικό χαρτάκι» θα κριθεί στις δύο αναμετρήσεις με την Ουγγαρία.

H εθνική ομάδα είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης. Από τα πρώτα λεπτά, τα παιδιά του Σάκη Κεχαγιά προηγήθηκαν αλλά κάποια λάθη στην άμυνα τα έφεραν πίσω στο σκορ (3-4) για να ισοφαρίσουν σε 4-4. Στη δεύτερη περίοδο, οι διεθνείς μας κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς. Η συνέχεια ανήκε στους Σλοβάκους αλλά, παρά την προσπάθειά τους, δεν κατάφεραν να μπουν στη θέση του «οδηγού». Χάρη στους Βλαχόπουλο, Φουντούλη και Γούνα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατάφερε να έχει αρκετή διαφορά τερμάτων, την οποία και κράτησε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σάκης Κεχαγιάς χρησιμοποίησε και τον δεύτερο τερματοφύλακα Γαλανόπουλο. Σε 25 παιχνίδια, στην προϊστορία των δύο ομάδων, η εθνική μετράει 19 νίκες, μία ισοπαλία και πέντε ήττες.

ΕΛΛΑΣ: Γαλανίδης, Καπότσης 1, Δερβίσης, Τίγκας 1, Ι. Φουντούλης 4, Ποντικέας, Σολανάκης, Πρέκας, Μουρίκης 1, Κολόμβος 2, Γούνας 3, Βλαχόπουλος 4, Γαλανόπουλος.

• Στην αρχή του παιχνιδιού, ο Ποντικέας είχε μία σύγκρουση με παίκτη της Σλοβακίας κατά την οποία έσπασε τη μύτη του. Μαζί με τον γιατρό της ομάδας μετέβησαν σε νοσοκομείο της πόλης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

• Στο Δημοτικό Κολυμβητήριο των Ιλισίων, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στις 13/12 την ομάδα της Βουλιαγμένης. Πρόκειται για τον πρώτο αγώνα που θα δώσουν οι «πράσινοι» αυτή τη χρονιά στη μόνιμη έδρα τους. Παναθηναϊκός, Βουλιαγμένη, ΠΑΟΚ και Εθνικός αναμένεται να διεκδικήσουν τη δεύτερη θέση της Α1 πόλο των ανδρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT