Η Εθνική πόλο «τρόμαξε» την παντοδύναμη Ουγγαρία

Η Εθνική πόλο «τρόμαξε» την παντοδύναμη Ουγγαρία

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με όπλα την άμυνα και την επίθεση, η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών έφτασε πολύ κοντά στο να νικήσει την πρωταθλήτρια κόσμου Ουγγαρία αλλά, τελικά, έχασε στις λεπτομέρειες με 13-15 (5-4, 3-5, 3-3, 2-3). Ο αγώνας διεξήχθη στον Πειραιά και ήταν για την 3η αγωνιστική της παγκόσμιας Λίγκας.

Οι Μαγυάροι ήρθαν στη χώρα μας έχοντας στην ομάδα τους όλους τους κορυφαίους πολίστες τους. Οι διεθνείς προηγήθηκαν γρήγορα και έδειξαν αποφασισμένοι να πετύχουν μία σπουδαία νίκη. Οι βιαστικές επιθέσεις όμως καθώς και η αλλαγή του Ούγγρου τερματοφύλακα (ο Βίκτορ Νάκι πήρε τη θέση του Ντέκερ) έφεραν τους παγκόσμιους πρωταθλητές στη θέση του… οδηγού.

Στο 4ο οκτάλεπτο, ο Χοσνιάκι πέτυχε το τρίτο του γκολ και έφερε την ομάδα του να προηγείται -για πρώτη φορά- με δύο τέρματα. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 13-15 και η πρόκριση έχει δυσκολέψει αρκετά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. «Μία ήττα μέσα στην έδρα σου δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Βέβαια, δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε. Κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι και πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη» δήλωσε ο Αλέξανδρος Γούνας, ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος πρόσθεσε: «Είχα πει πριν από την αναμέτρηση ότι πρέπει να προσέξουμε να μη δεχτούμε γκολ από την κόντρα, ότι πρέπει να προσέξουμε το αμυντικό μας παιχνίδι, κάτι το οποίο καταφέραμε. Η πρόκριση είναι πλέον δύσκολη υπόθεση, καθώς το παιχνίδι στην Ουγγαρία θα είναι περισσότερο απαιτητικό και ήδη έχουμε χάσει με 2 γκολ διαφορά».

Ελλάς: Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης, Καπότσης, Φουντούλης 4, Ποντικέας, Παπαδόγκωνας, Δελακάς 1, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 3, Βλαχόπουλος 2, Γαλανίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT