Tελικός – προπόνηση στο πόλο

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε αστυνομικά μέτρα που θύμιζαν ποδοσφαιρικό παιχνίδι και με τον Ολυμπιακό να επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί, ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας των «αιωνίων αντιπάλων» στη σειρά των τελικών της Α1 ανδρών, στο πόλο. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν του Παναθηναϊκού με 16-2 (2-0, 3-1, 5-1, 6-0) και οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο, στο Ιλίσιο Κολυμβητήριο.

Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στον πρώτο τελικό της ιστορίας του με τον προπονητή του, Κώστα Λούδη, τιμωρημένο και με τον καλύτερο παίκτη του, τον Παναγιώτη Παπαδόγκωνα, μακριά από το νερό ενώ στο γ΄ οκτάλεπτο αποβλήθηκε και ο Γ. Αφρουδάκης. Οι «Πειραιώτες» από τα πρώτα λεπτά του αγώνα έδειξαν ότι θα είναι το «αφεντικό». Προηγήθηκαν με 2-0 ενώ ο Παναθηναϊκός δε κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα ούτε όταν έπαιξε με παίκτη παραπάνω. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να σημειώσουν το πρώτο γκολ στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ οι γηπεδούχοι με κορυφαίο τον Μάγιαρακ κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ιδιαίτερα στα τελευταία 2,5 λεπτά, οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν σαν να παίζουν μόνοι τους και το 10-2 έγινε 16-2.

«Αυτό που θα κρατήσω από την αναμέτρηση δεν είναι μόνο η διαφορά στο σκορ, αλλά κυρίως ότι είχαμε πολύ καλή άμυνα, αφού δεχθήκαμε μόνο δύο γκολ. Είμαστε καλύτεροι, είμαστε φαβορί, αλλά θέλει μεγάλη προσοχή», δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, ενώ ο Μιχάλης Λαζαρίδης που εκτέλεσε χρέη πρώτου προπονητή στον Παναθηναϊκό, εξαιτίας της τιμωρίας του Κ. Λούδη, ζήτησε από τους παίκτες του στο επόμενο παιχνίδι να παίξουν δυνατά και να δείξουν διαφορετικό πρόσωπο.

Οι σκόρερ: Ολυμπιακός: Μάγιαρακ 4, Μουρίκης 3, Κολόμβος 2, Ποντικέας 1, Βλαχόπουλος 1, Δερβίσης 1, Ντόσκας 1, Γούνας 1, Φουντούλης 1, Δελακάς 1

Παναθηναϊκός: Γερακούδης 1, Καλογεράκος 1.

Στην άλλη αναμέτρηση της ημέρας, η Βουλιαγμένη «έσπασε» την έδρα του Εθνικού νικώντας με 8-7 (2-3, 3-2, 1-1) και πήρε προβάδισμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης στην Α1 ανδρών. Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί αύριο και η ομάδα του Λαιμού χρειάζεται ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα για να τερματίσει τρίτη.

• Η ένσταση του Ολυμπιακού απορρίφθηκε και, έτσι, σήμερα (18.30) η σειρά των τελικών της Α1 γυναικών θα συνεχιστεί στο κολυμβητήριο του Λαιμού. Οι πολίστριες της Βουλιαγμένης θα υποδεχτούν τις «ερυθρόλευκες» και θα διεκδικήσουν τη νίκη ώστε το τρόπαιο της πρωταθλήτριας να κριθεί στο 5ο παιχνίδι, στο Παπαστράτειο. Εάν νικήσει ο Ολυμπιακός, τότε θα κατακτήσει τον τίτλο καθώς προηγείται στις νίκες με 2-1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT