Πόλο – Ολυμπιακός: Ομάδα και οικογένεια μαζί

Πόλο – Ολυμπιακός: Ομάδα και οικογένεια μαζί

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν ακόμα και μία νίκη απέναντι στο μεγαθήριο του ευρωπαϊκού πόλο, την Προ Ρέκο, τιτλοφορείται ως μεγάλη επιτυχία, τότε, στην περίπτωση που αυτή η νίκη συνοδεύεται και από την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Ευρώπης, η λέξη «επιτυχία» μοιάζει μικρή για να περιγράψει αυτό που πέτυχε, στην Ιταλία, η ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού.

Ο ιταλικός σύλλογος διέθετε τα ακριβότερα συμβόλαια στη διοργάνωση, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους πολίστες του Θοδωρή Βλάχου να νικήσουν με 9-7 και να προσθέσουν στην τροπαιοθήκη των «Πειραιωτών» τον δεύτερο αντίστοιχο τίτλο.

«Παίξτε για τα όνειρά σας, παίξτε για αυτό που θέλετε να κάνετε. Παίξτε για όσους από εσάς, σήμερα, περιμένουν να γίνουν περήφανοι, παίξτε για την ομάδα σας, παίξτε για αυτά που πιστεύετε». Αυτά ήταν τα λόγια του προπονητή Θοδωρή Βλάχου ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν αρχίσει η αναμέτρηση και, όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα, άγγιξαν τους αθλητές του. «Είμαστε υπερήφανοι για αυτό που ζούμε. Σε όλα τα παιχνίδια δείξαμε την ανωτερότητα της ομάδας και ότι αξίζαμε να φτάσουμε εδώ», δήλωσε ο Γιόσιπ Πάβιτς, ο οποίος «σφράγισε» σε κρίσιμα σημεία την εστία του Ολυμπιακού και αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης.

Ο ευρωπαϊκός τίτλος δεν ήρθε τυχαία για τον Ολυμπιακό. Από το 2011 οι ιθύνοντες του συλλόγου, υπό τις οδηγίες του Βαγγέλη Βλάχου, έχτισαν την ομάδα, η οποία τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και βρίσκεται στις κορυφαίες της Ευρώπης. Στον Πειραιά συγκεντρώθηκαν κάποιοι από τους καλύτερους Ελληνες πολίστες και αυτή τη χρονιά προσέθεσε στη… μηχανή και τρεις ξένους, τον τερματοφύλακα Πάβιτς, τον Μπούσλιε και τον Ομπράντοβιτς, που προσέθεσαν στο σύνολο αυτό που χρειαζόταν για να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης. «Δείξαμε σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα και η καλύτερη παρέα. Αυτή η ομάδα όλη τη χρονιά έπαιξε εκπληκτικά και το αξίζαμε αυτό το τρόπαιο. Ηταν η χρονιά του Ολυμπιακού», τόνισε μετά τον αγώνα ο Πάουλο Ομπράντοβιτς.

Για την ιστορία, η ομάδα που βρέθηκε στον τελικό στην πισίνα της Γένοβας ήταν οι Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς, Φουντούλης, Νικολαΐδης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Γούνας, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς, Γαλανόπουλος.

Από τα «ερυθρόλευκα» στα «γαλανόλευκα»

Το 2002, ο Θοδωρής Βλάχος περίμενε να έρθει η σειρά του για να σηκώσει στον αέρα το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε, ο προπονητής ήταν ο Ζόλταν Κάσας και ο Θοδωρής Βλάχος ο βοηθός. Το βράδυ του Σαββάτου, στην πισίνα της Γένοβας ο Ελληνας τεχνικός παρακολούθησε συγκινημένος το δικό του δημιούργημα να ανεβαίνει στην πρώτη θέση του ευρωπαϊκού ανδρικού πόλο. Τότε, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν νικήσει το Χόνβεντ με 9-7, ενώ το ίδιο ήταν το σκορ και σε αυτόν τον τελικό με αντίπαλο την Προ Ρέκο. Ο Θοδωρής Βλάχος από τον Ιούλιο του 2011 βρίσκεται στο τιμόνι του Ολυμπιακού και με υπομονή άρχισε να χτίζει την ομάδα των ονείρων του. Τα τελευταία τρία χρόνια ο σύλλογος «φλέρταρε» με αυτή τη διάκριση και έμελλε να το πετύχει στην πιο δύσκολη έδρα και απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. «Αυτό μας δίνει μεγαλύτερη δόξα. Τα παιδιά έγραψαν με «χρυσά» γράμματα τα ονόματά τους στην ιστορία του Ολυμπιακού και του ελληνικού αθλητισμού», τόνισε ο προπονητής μετά την ολοκλήρωση του αγώνα. Τις επόμενες ημέρες κάποιοι από τους παίκτες θα αντικαταστήσουν τα «ερυθρόλευκα» με τα «γαλανόλευκα» και υπό τις οδηγίες ξανά του Θ. Βλάχου θα ετοιμαστούν για τους Μεσογειακούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT