Στην οδό Νικίου άνοιξε το Kennedy, ένα μικρό και προσεγμένο wine bar που συνδυάζει την αγάπη για το κρασί με το πάθος για τη μουσική και τον ποιοτικό ήχο. Δημιουργός του είναι ο Χρήστος Κοντός, φωτογράφος και εκδότης του περιοδικού Kennedy, αλλά και DJ με αδυναμία στον ήχο υψηλής ποιότητας.
Στεγασμένο σε ένα πρώην υφασματάδικο, το Kennedy είναι ένα μαγαζί που σε κερδίζει αμέσως με την ατμόσφαιρά του. Παρά την ιδιόμορφη διαρρύθμιση –στενό και μακρύ– ο Χρήστος και η σύζυγός του, η σχεδιάστρια Athina Delyannis, με πολλή προσωπική εργασία έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν έναν χώρο με μοναδική αισθητική, όπου κάθε στοιχείο έχει προσεχθεί με λεπτομέρεια. Από την είσοδο σε υποδέχεται ένα λιτό γυαλιστερό μαύρο μπαρ της USM Modular Furniture, ενώ στο εσωτερικό κυριαρχεί ένα τραπέζι, ιδανικό για παρέες και πολύωρες συζητήσεις. Πάνω από το τραπέζι βρίσκεται ένα από τα ξεχωριστά κομμάτια του διακόσμου, ένας από τους καθρέφτες που υπήρχαν στο θρυλικό Ideal. Πόσες μεγάλες προσωπικότητες έχουν κοιταχτεί σε αυτόν, έστω και φευγαλέα, άραγε; «Τα μαγαζιά πεθαίνουν, αλλά η ιστορία τους υπάρχει τρόπος να συνεχιστεί αλλού» λέει ο Χρήστος, που κατάφερε να βρει αυτό το έπιπλο.
Ο ίδιος είναι συλλέκτης HiFi αντικειμένων. «Ασχολούμαι με τον ήχο περίπου 15 χρόνια. Είχα σκεφτεί να κάνω ένα μαγαζί για να χρησιμοποιήσω ένα από τα πολλά ηχοσυστήματα που έχω και δεν χρησιμοποιούμε στο σπίτι» λέει. Ετσι έφτιαξε ένα “audiophile” καταφύγιο. Δυο σπάνια ηχεία που έχει εισαγάγει από την Ιαπωνία –διαθέτουν ένα διάφραγμα φτιαγμένο από μύκητα–, ένας προενισχυτής του 1978, μια κεφαλή πικάπ με εξειδικευμένο ενισχυτή μόνο για το δικό της σήμα, όλα εδώ αποδίδουν τον ήχο με ακρίβεια και η μουσική αναπαράγεται με υψηλή ποιότητα. «Θέλω να έρχεται κόσμος για να ακούσει ένα μόνο επιλεγμένο δίσκο» λέει ο ίδιος. Οι λάτρεις της τζαζ θα βρουν τον δικό τους χώρο για να απολαύσουν καλλιτέχνες όπως ο Bill Evans και ο John Coltrane, ενώ το μαγαζί φιλοδοξεί να γίνει σημείο συνάντησης για μουσικόφιλους εν γένει.
Οσον αφορά το κρασί, το Kennedy σερβίρει αποκλειστικά γαλλικές ετικέτες, με έμφαση σε μικρούς παραγωγούς της Αλσατίας, τα κρασιά των οποίων δεν βρίσκουμε αλλού στην Ελλάδα. Ανάμεσα στις επιλογές, ξεχωρίζουν το πορτοκαλί Gewurztraminer του Pierre Frick και το Pur Jus, ένα ιδιαίτερο χαρμάνι τριών ποικιλιών από τον Leo Dirringer, που λένε πως είναι και το best-seller του μαγαζιού. Το μενού περιλαμβάνει κονσέρβες θαλασσινών Pyscis από την Αυστρία, όπως σαρδέλες, τόνο και μύδια, αλλά και εξαιρετικά αλλαντικά από μαύρο χοίρο της Kermes, κομμένα κατά την παραγγελία. Στο τυρί, πρωταγωνιστεί ένα ξεχωριστό τύπου brie από το Αργος, συνοδευόμενο από φρούτα εποχής, όπως τα αρωματικά αχλάδια και τα τελευταία σύκα της σεζόν.
Kennedy, Vins Bon Vivants Audiophiles, Νικίου 9, Σύνταγμα