O Τζάστιν Τίμπερλεϊκ είναι πληθωρικός και δεν το κρύβει…

O Τζάστιν Τίμπερλεϊκ είναι πληθωρικός και δεν το κρύβει…

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τους αναγνώστες του περιοδικού «Rolling Stone» (που μάλλον σνομπάρουν το συγκεκριμένο είδος μουσικής), είναι ο νέος βασιλιάς της ποπ. Για την Τζάνετ Τζάκσον, που της έσκισε τα ρούχα επί σκηνής, είναι ένας απρόβλεπτος τινέιτζερ. Θεωρείται ο διάδοχος του Μάικλ Τζάκσον, γιατί όχι και ο επόμενος Ελβις. O Εμινεμ σηκώθηκε όρθιος για να τον χειροκροτήσει στην απονομή του MTV ενώ στα φετινά Γκράμμι απέσπασε δύο ποπ βραβεία. Χορεύει, τραγουδά, φλερτάρει, εξίσου καλά. Χωρίζει με την Μπρίτνεϊ Σπίαρς, βγαίνει με την Κάμερον Ντίαζ, εμφανίζεται με την Κάιλι Μινόγκ, αν και ο ίδιος υποστηρίζει ότι φαντασιώνεται τη Χάλι Μπέρι.

Λένε ότι συγκεντρώνει όλα τα προσόντα: παρουσιαστικό, φωνή, ταλέντο, γοητεία, κίνηση, νεύρο. Στα 23 του θα μπορούσε να είναι ένας ακόμη αναλώσιμος τινέιτζερ με ζελέ στα μαλλιά και χαμηλοκάβαλα τζιν, όμως ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ μοιάζει να έχει έρθει για να μείνει. Τώρα, που προβάλλεται το βίντεοκλίπ του «I’m lovin’it» ανά πεντάλεπτο, μας αποκαλύπτει ότι ετοιμάζεται να βγάλει ένα άλμπουμ σαν bonus cd, ένα dvd από τις ζωντανές εμφανίσεις του στο Λονδίνο, ένα άλμπουμ με τους N’Sync -για να θυμηθούν τα παλιά-, ενώ οργανώνει τη συνέχεια της ευρωπαϊκής του τουρνέ, κι εμείς ελπίζουμε.

Είναι πληθωρικός και δεν το κρύβει. Σίγουρα δεν έχει μέτρο. Μόλις ολοκληρώθηκε η βρετανική του περιοδεία, διέρρευσε στον Τύπο ότι ο μικρός Τζάστιν αγόρασε περισσότερα από 60 ζευγάρια παπούτσια. Τον έχουν κακομάθει οι υπεύθυνοι της εταιρείας του, οι οποίοι δεν πιστεύουν τις πωλήσεις του πρώτου του άλμπουμ «Justified» (3 εκατ. αντίτυπα είναι αυτά). «Εχει φτάσει στο σημείο να πουλάει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο», γράφει το «Arena», «ξεπερνώντας ακόμη και την Κάιλι». Και να σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για το ντεμπούτο του, με αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία.

Γεννήθηκε στο Μέμφις, στο οποίο επιστρέφει μόνο αν υπάρχει λόγος σοβαρός, δηλαδή κάποια τηλεοπτική εμφάνιση. Γυρίζει την πλάτη του στους κανόνες της ποπ, εστιάζοντας το βλέμμα του σε πιο ώριμο κοινό: «Είναι ωραίο να τραγουδάς και να βλέπεις ανθρώπους στην ηλικία σου ή και μεγαλύτερους. Δεν φωνάζουν επειδή σε βλέπουν, αλλά επειδή έκανες κάτι που κέντρισε το ενδιαφέρον τους. Δεν κρέμασαν την αφίσα σου στον τοίχο, αγόρασαν το άλμπουμ σου και αυτό μου είναι αρκετό».

Το ίδιο πιστεύουν και η μητέρα του με τον πατριό του, Λιν και Πολ, οι οποίοι δηλώνουν μάνατζερ. Δεν χάνουν μάλιστα ευκαιρία να πουν για την εποχή που ο 13χρονος Τζάστιν τους ικέτευε να του επιτρέψουν να τρυπήσει το αφτί του. «Ολοι οι φίλοι μου το είχαν κάνει αλλά το επιχείρημά μου δεν έπειθε κανέναν. Για να τους πείσω, ο πατριός μου ζήτησε να γράψω ένα τραγούδι και να το παρουσιάσω σε οικογενειακή συγκέντρωση». Μέσα σε λίγη ώρα είχε γεννηθεί το «Earring song», το τραγούδι του σκουλαρικιού, με κλεμμένη μελωδία από το «Don’t worry, be happy». Μπορεί το πλαστικό κούμπωμα να έγινε διαμαντένιο, όμως το πείσμα παραμένει το ίδιο.Σαντυ Τσαντακη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT