NEWSLETTER

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπαράκ – Μπρους γίνονται… βιβλίο

Βασίζεται στη σειρά podcast οκτώ επεισοδίων, που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο μέσω του Spotify και παρακολουθούσε τους δύο άνδρες να συζητούν για ευρεία γκάμα θεμάτων, όπως η εργασία, η οικογένεια, η μουσική, τα αμάξια και, φυσικά, η ίδια η Αμερική. Θα συμπληρώνεται επίσης από αγαπημένους στίχους του ενός και από εμπνευσμένες ομιλίες του άλλου. Ο λόγος για το βιβλίο «Renegades: Born in the USA» του Μπρους Σπρίνγκστιν και του Μπαράκ Ομπάμα, που θα κυκλοφορήσει στις 26 Οκτωβρίου από την Penguin Random House σε συνεργασία με τη Higher Ground. Το κόστος του έχει οριστεί στα 50 δολάρια, τιμή μάλλον λογική αν υπολογίσει κανείς ότι το βιβλίο θα κυκλοφορήσει με τη μορφή λευκώματος 320 σελίδων.

Οι γραβάτες του Στίβεν Φράι

Τις εντόπισε ύστερα από καιρό στις ντουλάπες και στα συρτάρια του, όταν άρχισε να τα ψαχουλεύει στην αρχή της πρώτης καραντίνας. Ενθουσιάστηκε, φωτογραφήθηκε με αυτές, ανάρτησε τις φωτογραφίες στο Instagram μαζί με ένα μικρό σχόλιο, και κάπως έτσι, οι γραβάτες του Στίβεν Φράι (αλλά και τα παπιγιόν του, όπως και τα μαντίλια του) έγιναν ανάρπαστες από τους ακολούθους του. Πλέον, ο Βρετανός συγγραφέας και παρουσιαστής ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο για την ιστορία κάθε αγαπημένου του λαιμοδέτη, που θα συνδέεται με προσωπικές ιστορίες, αλλά και με σχόλια για την πολιτική και καλλιτεχνική ατμόσφαιρα της εκάστοτε περιόδου. Ο τίτλος του είναι «Fry’s Ties» και θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο από τις εκδόσεις Michael Joseph.

«Fake news» στην Ανδρο

Το βιβλίο «Παραποιημένες ειδήσεις (Fake news) – Ο μετασχηματισμός της προπαγάνδας στην κοινωνία της ενημέρωσης» (εκδ. Gutenberg), του καθηγητή του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργου Πλειού, παρουσιάζει το ερχόμενο Σάββατο, στις 9 μ.μ., στο Νέο Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου της Ανδρου ο Φιλοπρόοδος Ομιλος «Το Γαύριο». Το βιβλίο εξετάζει το πρόβλημα των παραποιημένων ειδήσεων (τις οποίες διαχωρίζει από τις ψευδείς) ως ένα σύνθετο επικοινωνιακό, πολιτικό και οικονομικό φαινόμενο, που εμφανίζεται στις «κοινωνίες της ενημέρωσης» όταν δεν παρουσιάζονται τα γεγονότα υπό το πρίσμα κάποιων απόψεων, αλλά προβάλλονται απόψεις με τη μορφή γεγονότων. Θα μιλήσουν ο Αργύρης Κυρίδης, συγγραφέας και καθηγητής Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και ο συγγραφέας.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT